Pákónak örömet okoz kisfia mosolya reggelente!

A jókedv portréja Dolák-Saly Róberttel és Fekete Pákóval!

A Sztárporté arról érdeklődött a hazai sztároknál, hogy mi okoz nálunk önfeledten jókedvet. A kérdésre Feket Pákó és Dolák- Saly Róbert válaszolt őszintén a riportereknek. "Az első dolog, ami örömet okoz nekem reggel, a kisfiam Bence, aki most egy éves. Oda szokott jönni hozzám, felébreszt, és játszani akar velem."- mondta Pákó.

2009.04.01 15:40ma.hu

Pákó gyermekéről nyilatkozott boldogan:
 
- " Szép mosoly van az arcán, elkezd rángatni engem, hogy gyere játszani - mondja babanyelven -, és ez jó dolog, hogy így ébredek minden reggel. Minden játékban ő irányít, hogy mit szeretne, hogy mihez van kedve. Amikor én otthon vagyok, akkor vele foglalkozom. Leviszem a játszótérre, mert a kisbabáknak szüksége van a kinti levegőre. Megmondom neki, hogy járjon a két lábával, de ilyenkor is ő irányít, hogy merre szeretne elmenni, és én követem. 

Az emberek nem szomorkodnak, mert én magam nem vagyok szomorú… A munkám is nagy öröm nekem, amikor az ember úgy érzi belülről, hogy jó útra tér, jó dolgokat tesz. Szeretem az egész médiát. A színpadi munka, kamera előtt beszélgetni, szórakoztatni… Amikor van egy riport, az emberek örülnek, hogy a Pákó beszél, és jókat nevetnek, nem szomorkodnak, mert én magam nem vagyok szomorú. Ilyenkor nekem örömet okoznak ezek a dolgok, hogy jól megcsinálom, amit kell. Szeretem. 

Az ember bele teszi a szívét. Nem csak úgy csinálom, a pénz miatt, vagy az öröm miatt, hanem szívből jön. Hála Istennek nagyon sok emberrel találkoztam, és mindenki azt mondta, hogy Pákó, mi nem csalódunk benned, mert olyan vagy, mint a tévében. Apa, gyere játszani...

- " Nigériában, ami az örömet okozza, például az, amikor a gyermek megszületik. Ez minden családnak örömet okoz. Ilyenkor buli van, és ünnepelünk. Nem is akármilyen buli, nagyon nagy buli szokott lenni nálunk, amikor egy kisbaba megszületett. Egy családban rengeteg gyerek van, mert örömet okoz mindenkinek, hogy minél több gyereket csinálunk, és ilyenkor jön a buli, egy óriási ünneplés. 

Azért van 6-7 gyerek nálunk, mert mindenki várja, hogy mikor lesz testvére. Nálunk is, hét testvérem van, a családi nevem Lapite, és a Lapite családban olyan sokan vagyunk, hogy én nem is ismerem az összes Lapite-t. 

Most mondtam a páromnak - akivel élek -, hogy szeretnék még legalább hat gyereket, hogy amikor felébredek reggel, akkor tudjak velük játszani, ami nekem is örömet okoz, hogy itt vannak a gyerekeim körülöttem, és mindenki mondja: Apa-Apa-Apa-Apa... Apa vigyél fagyizni, Apa vigyél el a játszótérre, Apa gyere játszani... Imádom és szeretem
.” - mondta boldogan Fekete Pákó.

Dolák-Saly Róbert, aki leginkább elsöprő humoráról ismert így nyilatkozott az örömről: 

- „Örömérzés, hogy reggel rájövök, még élek. Ennek nagyon tudok örülni. Érdemes állandóan ezen az érzésen rajta lenni. Soha nem szabad elfelejteni szerintem, hogy ez a lét mennyire átmeneti. A halálról azt gondolják sokan - az úgynevezett civilizált országokban -, hogy az egy csúnya dolog, pedig különböző kultúrált helyeken, az élet részeként fogják fel. Szép megünneplése van emberek távozásának, és egyáltalán nem olyan félelmetes, mint a mi világunkban.
 
Az ember, ha egy picit logikusan végig gondolja, rájöhet, hogy nekik van igazuk. A nagyon sok millió évhez képest, amit az ember nemléttel tölt el, tényleg egy villanás ez az egész. Igazságtalannak tartanám, ha a sok millió évet gondolnánk nagyon csúnya mumusnak, miközben fölmagasztalnánk ezt a pár pillanatot azzal, hogy na ez az igazi, és a többi negatív. Érdekes paradoxon, de az élet része az is, hogy nem vagyunk. De ettől nem kellene megijednünk. 

Átgondolandónak érzem, hogy milyen izgalmas és szép dolog, ha a világegyetemet úgy tekintjük, mint egy hatalmas nagy egységet, aminek részei vagyunk, akkor is, amikor úgymond nem pont ebben a sorrendben vagyunk összerakva. Itt gondolok arra, hogy külön van a cukor, külön a kakaópor, külön a tej, és mikor ezt egybe rakjuk, akkor kakaó lesz. Na igen, de előtte, meg utána az nem kakaó, de attól nem kell megijedni, mert mi részei maradunk a világnak. És ilyen értelemben ez azért egy picit megnyugtató.
"

- " Nagyon fontos, hogy az ember kondícióban tartsa a lelkét. Ha az ember úgy él, hogy igyekszik a gyermeki látásmódot táplálni, akkor nagy baj nem lehet. Mindig akkor van a gond, ha az ember becsukja ezeket a kapukat, és azt gondolja - az egyik leghibásabb elképzelés -, hogy én már felnőtt vagyok. Ezzel a gondolattal vág be egy hatalmas kaput maga mögött, és aztán onnan már nagyon nehéz visszamenni. 

Soha ne felejtsük el azt a nagyon fontos gondolatot, hogy a művészetekben, és a tudományokban mindig azok járnak legelöl, akik ledobják magukról azokat a sémákat, amelyeket az úgymond felnőttek megpróbálnak sulykolni belénk. Tehát, hogy ez a dolog ilyen, az a dolog olyan, ez így van, az úgy van. Közben pedig, néhány művész és tudós, előáll egy teljesen új megközelítéssel, és akkor mindenki elámul. Ezek az egyének nyitják ki a szemünket egy új világra. 

Mindig a gyermeki látásmód az, ami lehetővé teszi, hogy picit szélesebben lássunk rá erre a világra. Szent-Györgyi Albert, Nobel díjas tudósunk mondta, hogy ha valamilyen ötlete volt, amit közzé tett, és arra nem indult be az ellenállás, és nem szidták őt, akkor érezte, hogy újabbat kell kitalálni, mert úgy tűnik, hogy azzal valami baj van.”- mesélte Dolák-Saly Róbert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.