Csak a háttér súlyos összegbe került!

Aranyáron készít reklámfilmet a csatorna - mit szólnak a kirúgott sztárjai?

Új népszerűsítő kisfilmek jelentkeztek a TV2-őn az utóbbi időben - Közben számos képernyőstől és háttérmunkástól megvált a csatorna. Kiderült: a promóciós filmek igazi aranyáron készültek.

2009.03.18 07:55

Az új kampányfilmek a csatorna valamennyi sztárját felvonultatják, különböző szerepekbe öltözve. Joshi Bharat, Váczi Gergő, Liptai Claudia, Kovács Áron és mások is helyet kaptak a reklámfilmekben. Mégis, az utóbbi időszakban több ismert arctól is megvált a TV2, költségcsökkentés miatt - adta hírül a Napi Ász.

A promóciós filmek azonban igencsak boros áron készültek. Rendes Zoltán filmrendező a TV Aktívjában nyíltan vállalta, hogy csupán a stúdiót díszítő zöld háttér csillagászati összegbe került: megközelíti az arany árát, mivel a padló és az azt bevonó festék a világon a legdrágább típus. Ha arannyal lenne festve, az ugyanennyibe kerülne - adta hírül a Napi Ász.

A lapnak Kollmann Áron, a 2Republic ügynökség vezetője elmondta, hogy igen jó reklámfilmek már 4-5 millió forintból kihozhatók. Egy másik talán ügynökség fele akkora összegért megcsinálta volna a kampányfilmeket.

Egy másik, a neve elhallgatását kérő reklámszakember ugyancsak azt mondta a Napi Ásznak: egy darab ilyen jellegű szpotfilm négymillióba kerül.

A lap információ szerint a reklámfilm darabára lagalább tíz ember megélhetését biztosította volna egy hónapra - hiszen úgy tudni, egy riporter havi bruttó fizetése négyszázezer forint.

A filmek a virtuális technika legújabb vívmányaival készültek, derült ki az Aktív riportjából, mint ahogyan az is, hogy miután már több mint öt kisfilm bemutatásra került, de még ugyanennyi van készülőben.

A Napi Ász úgy tudja, a folyosói pletykák szerint most is többen féltik a munkájukat a csatornánál.

Először a háttérmunkásoknak kötött útilaput a talpára a TV2, több mint hetven embernek kell új munka után néznie, majd a képernyőn szereplőknek is búcsút intettek: így Gregor Bernadettnek, Tallós Ritának és Várdai Anikónak.

Érdeklődésre a TV2 szóvivője, Magyar Rita közölte: a kisfilmektől azt várják, hogy bemutassák a csatorna új arculatát, megismerhessék a nézők, miért jó a TV2-őt nézni - adta hírül a Napi Ász.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.