Szamba és kánkán Rióban

Fotók: Lenyűgöző maskarák, fergeteges hangulat: elkezdődött a karnevál Brazíliában!

Lenyűgöző uszályok, párizsi kánkán, Kleopátra és egy rekord, amit csak a riói karneválon lehet megdönteni - Ezek az első benyomások a hét végén kezdődött fesztiválon.

Fergeteges karneváli hangulat Sao Paolo-ban és Rio de Janeiro-ban! képgaléria

2009.02.25 10:10MTI

A Sambadrome nézőit - nagyjából 80 ezer embert, közte Luiz Inacio Lula da Silva elnököt - a tejben fürdő, aranyba burkolt Kleopátra és a Moulin Rouge hangulatát idéző kánkán mellett a legkisebb ruhadarab rekordjának megdöntése nyűgözte le.

Az O Globo című újság szerint Dani Sperle modell ezüstszínű kiegészítőin kívül nem viselt mást mint egy 3 centi hosszú ruhadarabkát.

Az eddigi rekordot 4 centivel tartotta Viviane Castro, akit tavaly a zsűri meg is büntetett a meztelenkedési szabályok megsértéséért.

Az egyelőre nem ismert, hogy az új rekorder szambaiskolája is kap-e büntetést.

Különleges produkció volt a fürdés történetét eltáncoló iskoláé is; 18 ezer liter vizet használtak fel előadásukhoz.

A televíziók által közvetített karneválon évente mintegy ötezer, alig öltözött táncos vesz részt, a szambaiskolák számára ez nagyon komoly megmérettetés.

Az iskolákat többek közt a koreográfia, a hangulat, a szervezettség és az ének alapján pontozzák. Egy rendezetlen szárny, vagy egy hibás "tomporpompásító" a győzelembe és a következő évi indulás jogába kerülhet egy iskolának.

Tavaly amiatt zártak ki egy iskolát, mert a vezető táncosról leesett a nemi szervét "takaró" anyagdarab.

Apró balesetek idén is történtek, a Mocidada iskola egyik ruhája lángra kapott, a francia ihletésű kánkán előadáson - amelybe a párizsi Moulin Rouge tánckarából is érkeztek vendégek - az Eiffel-torony műszaki meghibásodás miatt nem kapott fényt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.