Kölcsönökből világbajnokságra

Katus mindent alárendelt álmainak

A 90-es években indult hódító útjára a Pécsi Sasok Szentgyörgyi Rómeóval, Katus Tamással és Katus Attilával, eredményeiket ma már mindenki ismeri és elismeri.

2009.01.31 12:20rtlbulvar.hu

– Többször előfordult, hogy kölcsönökből jutottunk el egy világbajnokságra, és ahhoz, hogy vissza tudjuk fizetni és még haza is jussunk, benne kellett lennünk az első háromban. Csak a dobogós helyezések jártak annyi pénzzel, hogy repülőjegyet tudjunk venni és minden egyéb költséget fedezzünk. Akkor is hajtottunk, amikor a testvérem sérült volt és feltornáztuk magunkat a második helyre – idézte fel emlékeit Katus Attila az RTL Bulvárnak.

 Attila azt is elárulta, hogy a pénznyereményeket visszaforgatták a versenyzésbe, hiszen nekik mindent maguknak kellett elintézni és előreteremteni, nem úgy, mint az olimpiai sportágaknál. 

Az egyetem és a versenyzés mellett munkát kellett vállalnunk ahhoz, hogy legyen pénzünk folytatni sportolói pályafutásunkat. Olyan feladatokat vállaltam el, amiket senki nem is gondolna, csak hogy megvalósítsam az álmaimat. A szüleink is sokat segítettek nekünk, pedig nem volt túl sok pénzük. 
 

Az aerobicos fiúk szponzorokkal tárgyaltak, maguk tervezték a ruháikat, készítették a versenyek koreográfiáit, és még arra sem sajnálták nehezen megkeresett forintjaikat, hogy külföldre utazzanak egy-egy neves trénerhez, aki segített nekik a felkészülésben. Attila ma már egy új mozgásformának hódol, a Szombat esti láz óta szenvedélye lett a tánc. Molnár Andival rendszeresen fellépésekre járnak, és a Thália Színházban is hamarosan láthatóak lesznek táncosként a Sakk című darabban.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.