Az amputáci szakszerű volt, de a többi...

Kukába dobták a levágott lábát - egy hónap múlva vitték vissza a rendőrök

Pert indít a kórház ellen az a férfi, akinek levágták a lábát, majd felcímkézve - a nevével ellátva - a kukába dobták. Egy hónappal később rendőrök állítottak be hozzá, azt kérdezve, tényleg az övé volt-e a láb...

2015.05.04 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/artur84 (Képünk illusztráció!)

Többszörösen hibázott a floridai Coral Gables-ben álló "Doctors Hospital", miután egy betegüknek le kellett vágni a lábát, a férfi utólag pert indított a kórház ellen. Az 56 éves John Timiriasieff jobb lábát még tavaly októberben amputálták térd alatt, ám egy hónappal később a gyógyulófélben lévő beteg legnagyobb döbbenetére néhány nyomozó csöngetett be hozzá, és azt kérdezték, hogyan került a lába egy hulladékfeldolgozó telephelyére. A rendőrök bűncselekményre gyanakodtak, de kiderült, hogy a kórház sértette meg súlyosan a szabályokat.

Az eredeti előírás szerint ugyanis az amputált végtagokat el kell hamvasztani és szigorú előírások szerint kell kezelni a maradványokat, ehelyett azonban a férfi lábát nemcsak a kukába dobták, de még a nevét tartalmazó címkét is rajta hagyták - így a közegészségügyi előírásokon túl a személyes adatok védelmét is megsértették. A férfi most, közel fél évvel a sokkoló felfedezés után beperelte a kórházat, bár a miami sajtó arról nem tud, hogy mekkora kártérítési összeget szeretne kapni, mint ahogyan azt sem részletezték a nyomozók az újságíróknak, hogy mi volt Timiriasieff problémája, ami miatt le kellett vágni a lábát.

Az elszenvedett érzelmi károk miatt azonban a beteg hallani sem akart a peren kívüli megegyezésről - mondta el a férfi jogi képviselője, Clay Roberts. A kórház az esethez mindössze annyit fűzött hozzá, hogy már novemberben vizsgálatot indítottak és megtették a szükséges intézkedéseket, hogy hasonló ne fordulhasson elő többet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.