Vajon működni fog a vállalkozás?

Merész ötlet: vibrátorba töltenék az elhunyt férj hamvait

Üzletileg merésznek, érzelmileg pedig inkább bizarrnak mondhatnánk egy holland dizájner új ötletét, mely szerint az özvegyasszonyoknak különleges "urnába" tenné a férjük hamvait: egy vibrátorba.

2015.04.29 22:00ma.hu
Fotó: Mark Sturkenboom

"Emlékedet örökre magamban őrzöm" - hányszor halljuk ezt a mondatot, mikor egy feleség az elhunyt férjétől búcsúzik! Egy holland dizájnernek köszönhetően azonban mostantól ezek a szavak egészen új értelmet is nyerhetnek, mégpedig egy igencsak bizarrnak ható újítás révén. Mark Sturkenboom különös ajánlattal állt elő a gyászoló asszonyok számára: férjük maradványait, illetve annak egy bizonyos részét a hamvasztás után beletölti egy tökéletesen lezárt kapszulába, ami történetesen úgy néz ki, mint egy vibrátor, sőt, nem is úgy néz ki, hanem pontosan az, aminek látszik.

A teljes készlet persze nemcsak a vibrátorból áll: az elegáns, hófehér dobozhoz tartozik egy nyaklánc is és egy beépített kis hangszóró, amivel akár az elhunyt kedvenc zenéit is hallgathatjuk, hogy megidézzük az emlékét. Van egy kis parfümszóró is, és természetesen elegendő hely a hamvaknak. Kivéve annak a 21 grammnak, ami a vibrátorba kerül - magyarázza Sturkenboom, aki azt is elmondta, honnan jött a furcsa ötlet.

"A gyász után az intimitás hiánya csak egy szelete az elhunyt személy után érzett fájdalomnak és bánatnak. Ez az időszak az, amikor az özvegyek élete tele van tabukkal, a szex és az intimitás pedig különösen annak számít" - fejtegeti a dizájner, aki gyakran szokott segíteni egy idős hölgynek a heti bevásárlásban és észrevette, hogy a férje hamvait tartalmazó urna mindig az ablak mellett áll. "Mindig olyan szeretettel beszél róla, de az edény nem tükrözi igazán azt, amit iránta érez" - tette hozzá.

Innen már csak egy lépés volt, hogy kombinálja a hiányérzetet kifejező tárgyat és a tabunak számító intimitást. És hogy miért épp 21 gramm hamu kerül a vibrátorba? A választ alighanem máris sokan kitalálták: úgy tartják, pontosan ekkora a tömege a léleknek, a halál pillanatában a testünk 21 grammal lesz kevesebb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.