112 utas életét fenyegette

Madár kényszerítette földre a repülőt

Nem sokkal a felszállás után kénytelen volt visszafordulni az Alaska Airlines San Joséba tartó 336-os járata egy madárütközés következtében.

2015.04.10 20:36ma.hu

A repülőgép az esti órákban szállt fel a Seattle-i repülőtérről 112 utassal és öt fő hajózó személyzettel, mikor a baleset bekövetkezett. A gép azonnal visszafordult és szerencsésen leszállt a repülőtéren.

Bár az úgynevezett bird strike avagy madárütközés nem tartozik a leggyakoribb baleseti tényezők közé, mégis időnként előfordul, hogy fel- vagy leszállás közben valamilyen szárnyas a repülőgép hajtóművébe csapódik.

Az egyik leghíresebb ilyen eset a közelmúltból a US Airways airbusának kényszerleszállása a Hudson folyóra, amit egy vadlibacsapattal történt ütközés idézett elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.