Hosszú börtönre számíthat a gyilkos anya

Sóval mérgezte halálra a kisfiát: figyelemre áhítozott

Az ügyész 20 év börtönt kért a kisfiát megmérgező anyára, de egyes szakértők szerint akár 25 év is lehet belőle a különös kegyetlenség miatt, amellyel szinte csecsemőkorától kínozta a gyermeket.

2015.04.08 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Carlos Porto

Minimum 20 évet, de akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat a 27 éves Lacey Spears, akit az amerikai Kentuckyban lévő Scottsville város bírósága bűnösnek talált a kisfia lassú, de módszeres kínzásában, ami végül a gyermek halálát okozta. A kis Garnett Spears elképesztő mennyiségű sót volt kénytelen enni minden nap, míg 2014 januárjában belehalt a sok só okozta szövődményekbe. A kisfiú mindössze 5 éves volt.

Spears azelőtt a New York állambeli Chestnut Ridge-ben élt, de a tragédia után elköltözött Kentuckyba, ott állították bíróság elé, mikor felmerült a szándékos gyilkosság gyanúja. Mint kiderült, Lacey Münchausen-szindrómában szenved, a mentális betegség áldozatai fokozott figyelemre áhítoznak, és ezért képesek még a saját gyermekeiket is feláldozni, csak hogy megkapják a várt odafigyelést. Lacey azzal érte ezt el, hogy folyamatosan sóval tömte a kisfiát, és emiatt gyakran kellett kórházba menniük, ahol az orvosok körbeugrálták őt is a kicsivel együtt.

"Ez nem volt más, mint kínzás" - fogalmazott Patricia Murphy helyettes kerületi ügyész. A töméntelen mennyiségű nátrium miatt Garnett belső szervei fokozatosan felmondták a szolgálatot. "Az indíték bizarr és ijesztő, de létezik" - mondta az ügyész a záróbeszédében. "A vádlott nyilvánvalóan sóvárgott a figyelemért a családjától, a barátaitól, a munkatársaitól, de leginkább az orvosoktól." A bizonyítékok közt szerepelt a nő közösségi médiában követhető tevékenysége is, a vizsgálat során ellenőrizték a Facebook-, a Twitter- és a MySpace-bejegyzéseit. Az egyik poszt szerint az első évben Garnettet összesen 23 alkalommal kellett orvoshoz vinnie.

A házkutatás során szinte alig találtak olyan pontot a lakásban, ahol nem volt egy-egy kis tasak gyorséttermi só - számolt be a NY Daily News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.