7 centisre növekedett a vérszívó

Pióca fojtogatta a 11 éves kisfiút

Az orvosok már mindenféle fertőzésre gyanakodtak, de egyik teszt sem mutatott ki semmit, hogy mi okozhatja a 11 éves fiúcska torokfájását és állandó ájulásait. De még ők is meglepődtek az igazságtól.

2015.04.07 16:22ma.hu
Fotó: Wikipedia/GlebK (Képünk illusztráció!)

Fogalmuk sem volt az orvosoknak, mi lehet a 11 éves kisfiú baja, a tesztek ugyanis minden szokásos fertőzésre negatív eredményt mutattak. Mindössze annyit lehetett tudni, hogy a délnyugat-kínai Huidong megyében élő Xiabo Chien egy ideje rendszeres torokfájásra panaszkodott és egyre többször fogta el a szédülés, néha pedig el is ájult. "Először azt hittük, influenza, ahogy szédülésre panaszkodott és fájt a torka" - mondta a kisfiú édesanyja, a 33 éves Xiang Tung. Ám hiába kapott gyógyszereket a fertőzés ellen, az állapota egyre csak rosszabbá vált.

Végül a fiúcska kórházba került, ahol a röntgenen az orvosok teljesen váratlan dolgot találtak: egy pióca telepedett meg a torkában és az okozta a rosszulléteket. "Olyan 7 centisre nőtt meg, és minden alkalommal, mikor összegömbölyödött, elzárta a légutat, ami miatt a kisfiú elveszítette az eszméletét" - foglalta össze a kórház szóvivője. Mint kiderült, a gyermek alighanem rossz helyről ivott vizet és a pióca lárvaként jutott a szervezetébe, majd elkezdett növekedni. A vérszívó a nyelőcső alatti részen telepedett meg, emiatt érezte a fiú gyakran a torokkaparást is és persze a fulladásokat.

"Szerencsére semmilyen fertőzést nem okozott és ki tudtuk szedni komplikációk nélkül, így a kisfiú most már sokkal jobban van. Ha idősebb lenne és néha legurított volna egy-egy pohárka alkoholt, valószínűleg meg is ölte volna a piócát" - jegyezte meg a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.