Egy hónap után derült ki, hogy nem vérrög

Ujjnyi piócát nevelgetett az orrában a kirándulás után

Egy hónapon keresztül szenvedett a folyamatos orrvérzéstől a nő, ám eleinte azt hitte, csak egy sérült ér okozza a panaszokat. Aztán kiderült az igazság: egy pióca telepedett meg benne.

2014.10.13 10:00ma.hu
Fotó: Wikipedia (Képünk illusztráció!)

Olyan hosszú volt, mint az ujja és olyan vastag, mint a hüvelykujja - egy ekkora pióca növekedett egy brit hátizsákos turista orrában, mielőtt az orvosok felfedezték volna a jelenlétét. A 24 éves Daniela Liverani Délkelet-Ázsiában utazgatott egy hónappal ezelőtt, de a legvadabb rémálmaiban sem gondolta, hogy milyen "szuvenírt" fog hazavinni. Nagyjából két héttel azután, hogy hazatért edinburghi otthonába, feltűnt neki, hogy szokatlanul sokszor vérzik az orra, ám mivel egyéb panaszai nem voltak, nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, és nem ment orvoshoz még akkor sem, amikor valamit meglátott a jobb orrlyukából kibújni: azt hitte, csak egy megalvadt vérrög.

"Mielőtt elkezdődött az orrvérzés, leestem egy motorkerékpárról, így először azt hittem, biztosan megsérült az egyik ér" - mondta. Mire hazaért, a vérzés is abbamaradt, és nem voltak más gyanús jelek, csak időnként bukkant ki a pióca vége, de arra mindig azt gondolta Daniela, hogy vérrög. "Sokszor láttam, de csak szipogtam egy nagyot és olyankor visszament" - mondta a csaposként dolgozó nő. "Megpróbáltam megfogni, de nem tudtam megszorítani, mielőtt visszahúzódott" - magyarázta.

Aztán egy napon zuhanyzás közben a szokottnál jobban kibújt az addiogra igencsak szép méretesre megnőtt élősködő, de Daniela még akkor sem tudta, mi az, csak ahogy kijött az orrából, a tenyerében tartva látta, hogy valami nem stimmel, és felfedezte rajta a gyűrűket. "Ekkor jöttem rá, hogy ez egy állat" - mondta. Azonnal felhívta a sürgősségi ügyeletet, ahol azt mondták, mielőbb menjen be kivizsgálásra, de szerencsére nem történt komolyabb baj, és már túl is jutott a nehezén - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.