Terhes Andreas Lubitz exbarátnője?

Gyereket vár a lezuhant repülő másodpilótájának barátnője?

Miközben újabb és újabb részletek látnak napvilágot a március 24-i, 150 ember életét követelő repülőgép-katasztrófáról és főként annak másodpilótájáról, úgy szaporodnak az újabb és újabb rejtélyek is.

2015.03.30 12:13ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Andreas Lubitz súlyos depresszióval küzdött, ezért vezette neki az Alpok egyik hegyoldalának a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatát március 24-én - szinte nincs olyan hírforrás, ahol ne hangzott volna el ez a mondat a 150 halálos áldozatot követelő múlt keddi repülőgép-szerencsétlenség magyarázataként. Bár a szakértői vizsgálatok még csak a folyamat elején tartanak, máris kész tényként kezeli a közvélemény, hogy a feltételezések szerinti öngyilkosságba torkolló depresszió egyik fő oka a gép másodpilótájának szakítása volt a barátnőjével.

A német Bild című lap szerint a 20-as éveiben járó Kathrin Goldbach néhány napja elhagyta hazáját és Franciaországba utazott, hogy közelebb legyen a nyomozáshoz. Nem megerősített hírek szerint azonban kevéssel korábban a középiskolában, ahol tanít, azt mondta a diákoknak, hogy hamarosan anya lesz, és boldogan várta, hogy elújságolja a hírt a szerelmének is. Várta az új életet szülőként, és a diákjai úgy tudják, hogy azt is tervezte, hogy összeházasodik Lubitzcal. Hét éve tartó kapcsolatuk azonban mindig is amolyan "se vele - se nélküle" típusú volt, és azt is rebesgették, hogy mostanában Lubitz épp egy másik nőhöz kezdett közel kerülni.

A pár még diákként ismerkedett meg, és körülbelül négy éve költöztek közös lakásba Düsseldorfban, azután, hogy a férfi megszerezte a pilótaengedélyét. Féltékenysége, az állandó ellenőrzési kényszere azonban arra késztette a fiatal nőt, hogy inkább véget vessen a kapcsolatuknak. A feltételezések szerint a nő ultimátumot adhatott Lubitznak néhány nappal a végzetes repülőút előtt, és ez vezetett aztán a tömeggyilkossághoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.