Boggie a második nagy kedvenc Északon

Hollandiában is nyerő a magyar eurovíziós dal

Az, hogy mi magyarok szeretjük Csemer Boglárkát és az Eurovízióra készült dalát, teljesen érthető, de vajon miért számít második kedvencnek a hollandok szemében is, közvetlenül a saját versenyzőjük mögött?

2015.03.22 15:19ma.hu
Csemer Boglárka "Boggie" (Fotó: A Dal 2015)

A hollandok a sajátjuk mellett második büszkeségükként tekintenek Csemer Boggie Wars for Nothing című Eurovíziós dalára, a szerzemény szövegírójának, Bori Sára Heléne-nek köszönhetően. A holland-magyar származású, Hágában élő énekes-dalszerző által jutott el Boggie dalának híre Hollandiába.

Bori Sára-Heléne (Fotó: Well)

A holland sajtó március közepén figyelt fel a hírre, miszerint a magyar versenyző Sára dalszövegével nyerte el az indulás jogát. Egy hágai rádió interjú után a legnagyobb napilap, a Telegraaf is készített anyagot Sárával a magyar Eurovíziós dalról, ezt követően pedig további rádió- és TV-riportok is születtek vele a dallal kapcsolatban.

Sárának és a Wars for Nothingnak nagyon kedvező fogadtatása van Hollandiában. A sajtó úgy fogalmaz, hogy a saját, Trijntje Oosterhuis által előadott Walk Along című dalán kívül az Eurovíziós versenyen van még egy dal, amire büszke lehet az ország.

A balladát tavaly írta Sára zeneszerző partnerével, Sebestyén Áronnal és Boggie-val karöltve. „A dal üzenete, hogy figyeljünk oda mindarra, ami körülöttünk zajlik. Még akkor is, ha mi szerencsés élethelyzetben vagyunk, gondolnunk kell arra, milyen sok fájdalom és szenvedés van a világban” – mondta a hágai énekes-dalszerző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.