Johannesburg

Másodpercekkel az élő adás előtt raboltak ki egy tévériportert

A stáb kamerája már be volt kapcsolva, és felvette a tetteseket.

2015.03.11 10:02MTI

Másodpercekkel az élő adás előtt raboltak ki egy tévériportert kedden a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb városában, Johannesburgban.

Az ország közszolgálati tévéjének riportere, Vuyo Mvoko és stábja kedd éjjel egy kórház épülete előtt készült élő bejelentkezésre kezében mikrofonnal, amikor két férfi fegyverrel arra kényszerítette, hogy odaadja nekik mobiltelefonját.

A rablók zsákmányoltak egy laptopot és még egy-két mobiltelefont a stábtól, majd elszeleltek. A riporterből mindezek után riportalany lett. Munkaadójának, az SABC tévécsatornának interjúban számolt be a történtekről.

A rablásról készült felvételen nem látszik fegyver, de Mvoko elmondta: pisztollyal fenyegették azután, hogy nem volt hajlandó pusztán szóbeli felszólításra odaadni telefonját. Stábja egyébként azért forgatott a Milpark kórház előtt, mert ott betegeskedik Zambia elnöke, Edgar Lungu, aki vizsgálatokra érkezett a héten a Dél-afrikai Köztársaságba. Lungunak nyelőcsőgondjai vannak.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.