Szombaton 11 óra körül történt

Kirabolt Andrássy úti luxusórabolt: íme a négy gyanúsított személyleírása

A rendőrség honlapjára az egyik lehetséges elkövető fényképét is feltették.

2014.11.23 14:10MTI

Közzétette a rendőrség annak a négy férfinak a személyleírását, akit az Andrássy úti luxusórákat árusító üzlet szombati kirablásával gyanúsítanak. A rendőrség honlapjára az egyik lehetséges elkövető fényképét is feltették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ismeretlen tettesek ellen rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

A bűncselekmény szombaton 11 óra körül történt. A VI. kerületi Andrássy úti óraüzlet támadói a két alkalmazottat és a biztonsági őrt bántalmazták, majd megbilincselték. Ezt követően az üzletben több vitrin üvegét betörték, a megszerzett órákkal elmenekültek. A nyomozók azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúk felkutatását.

Az MTI munkatársa szombaton a helyszínen azt látta, hogy a Hublot luxusórákat árusító márkabolt vált a rablás célpontjává. Az ilyen márkájú órák ára az interneten található adatok szerint 2,5 millióról indul, de egyes modellek értéke eléri a 15 millió forintot is.

A személyleírások alapján az egyik elkövető 50-60 év körüli, átlagos testalkatú, 165-175 centiméter magas férfi. A szemtanúk szerint a férfi szögletes fejformájú, ősz hajú, ráncos arcbőrű, s rövid, ősz bajusza van. A másik 25-35 év körüli, mintegy 2 méter magas, erős testalkatú férfi. Haja szőkés barna vagy ősz, fejformája kerek, arca széles, borostás, szeme barna, ajka telt.

A harmadik férfi 20-30 év körüli, 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszúkás, "csontos" arcú, kék szemű, kopasz, hosszú orrú férfi. A negyedik rabló 25 év körüli, átlagos testalkatú, 165-180 centiméter magas. A fiatal férfi fejformája hosszúkás, arca keskeny, orra nagy, álla hegyes, haja színe barna - olvasható a rendőrség közleményében.

A rendőrség a police.hu-n azt kéri: aki a fotón látható férfit felismeri, illetve az ő és társai jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-443-5000-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöld számán a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.