Nem az étterem a hibás az égési sérülésekért

Imádkozás közben égette össze magát, mégsem perelhet

Imára hajtotta le a fejét a férfi, de túl közel hajolt a frissen felszolgált ételhez, ami megégette az arcát. Perelni szerette volna az éttermet, de a bíróság elutasította a beadványát.

2015.03.05 14:02ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/KEKO64

Megégette az ebédje, mégsem perelheti be a férfi az éttermet - mondta ki a New Jersey-beli Trenton bírósága, miután a meg nem nevezett felperes másodjára is megpróbálta kiharcolni a kártérítést. Az eset még 2010-ben történt, a férfi azóta próbálta bebizonyítani az igazát, de előbb az elsőfokú bíróság utasította el a beadványát, majd most a másodfokú ítélőszék is úgy határozott, hogy nem elég megalapozott az igénye és jogerősen lezárta az ügyet.

A férfi akkkor égette meg az arcát, amikor az étel elfogyasztása előtt imára hajtotta a fejét, a következő pillanatban pedig hangos sistergést hallott, majd egy zsírcsepp pattant az arcára. Azt mondta, a bal szeménél és az arcán érezte az égő érzést, amitől pánikba esett és felpattant, beleborítva így az ölébe az egész tál ételt, ami további sérüléseket okozott. Az égési sebek később nyom nélkül begyógyultak - számolt be a Tampa Tribune.

A felperes azért akart bíróságon elégtételt venni, mert véleménye szerint a pincérnő nem figyelmeztette őt arra, hogy az étel forró, de már az elsőfokú bíróság megállapította, hogy az élelmiszer veszélyei egyértelműek és nyilvánvalóak voltak, vagyis az étterem nem hibázott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.