400 férfi vágatta le a heréjét vallási okból

Kiheréltették magukat, hogy közelebb kerüljenek Istenhez

A legtöbben másfél évtizeddel ezelőtt vonultak be a kórházba, mégis csak most álltak ki a nyilvánosság elé: mintegy 400 férfi szabadult meg a heréjétől, mert egy vallási guru ezt javasolta nekik.

2015.03.02 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Első ízben álltak a nyilvánosság elé a férfiak, noha a legtöbb esetben már akár 15 év is eltelt azóta, hogy egy vallási guru utasításának engedelmeskedve önként vetették alá magukat a fizikai kasztrálásnak. Gurmeet Ram Rahim Singh állítólag meggyőzte a követőit, hogy ha megszabadulnak a heréjüktől, azáltal közelebb kerülhetnek Istenhez, a hívek pedig százával vonultak egy Singh tulajdonában álló kórházba, hogy elvégezzék rajtuk a beavatkozást - bár azt nem hozták nyilvánosságra, hogy ez pontosan hol történt.

A Dera Sacha Sauda nevű szervezet lelki vezetője egyes becslések szerint mintegy 50 millió követővel rendelkezik, akik mind készek az önkéntes kiherélésre, bár egyelőre csak körülbelül 400 férfi szólalt meg, akik már kasztráltatták magukat. Az operációkat zömmel 2000 környékén hajtották végre. A Sydney Morning Herald értesülései szerint Singhet 2002-ben egy oknyomozó újságíró megölésével vádolták meg, azt állítva, hogy részese volt a gyilkosságért felelős összeesküvésnek, több egykori női híve pedig azt állítja, hogy a guru szexuálisan is bántalmazta őket, de ilyesmiért még sosem volt elítélve.

Az indiai Központi Nyomozó Iroda jelenleg súlyos testi sértés vádjával indított eljárást ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.