Trükkös megoldás a mindennapokra

Nincs kéznél se olló, se kés? Vágja el kötéllel a kötelet!

Hányszor fordul elő, és milyen bosszantó, hogy van egy hosszú kötelünk, amiből csak egy rövidebb darab kellene, de nincs kéznél vágóeszköz! Pedig valójában ilyenkor is van: maga a kötél!

2015.02.27 12:00ma.hu
Fotó: YouTube/DaveHax

Egy vékony cérnaszálat bárki el tud harapni, ha rövidebb darabkára van szükség, és egy egyszerű drótszállal sincs gond: az ember addig hajtogatja oda-vissza, míg az anyag megfárad és a drót eltörik. De mi a helyzet akkor, mikor egy vastagabb kötéldarabbal kell megbirkózni, amit az ember már nem kezd el foggal marcangolni - viszont nincs a közelben se olló, se kés, se egyéb eszköz, amit hagyományosan kötéldaraboláshoz használni lehetne?

Nos, a webes trükkmester, Dave Hax már megint a segítségünkre sietett: használjuk magát a kötelet! Hogy hogyan? Az alábbi videóból kiderül. Klassz, ugye?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.