Egy munkás meghalt, ketten súlyosan megsérültek

Halálos balesettel indult az új Scorsese-film forgatása Tajvanon

Az lőkészületek közepette egy bontás alatt álló épület állványzata omlott le csütörtökön a Chinese Culture and Movie Center nevű egykori filmstúdióban. A balesetben egy munkás életét vesztette, kettő súlyosan megsérült.

2015.01.30 17:37MTI

A 2008-as bezárása óta leginkább csak turistalátványosságként szolgáló intézmény vezetése azonnal leszögezte, hogy minden felelősség a munkát végző alvállalkozót terhel.

A filmstáb egy tajvani tagja, David Lee - Ang Lee tajvani rendező egykori munkatársa - közölte a CNA tajvani hírügynökséggel, hogy a tragédia ellenére nem állnak le a forgatással. - Scorsese értesült a balesetről, és nagyon szomorú a történtek miatt, de úgy véli, hogy Tajvan jó hely a filmforgatáshoz - mondta a stábtag. Martin Scorsese már Tajvanon tartózkodik, de nem tudni, hogy ott volt-e a helyszínen a baleset idején.

Az amerikai rendező Endo Suszaku, az egyik legkiválóbb 20. századi japán író világhírű regénye, az 1966-ban megjelent Némaság alapján forgatja új filmjét két jezsuita pap megpróbáltatásairól a 17. századi Japánban. A főbb szereplők között van Liam Neeson és Andrew Garfield.

A forgatás csütörtökön vagy pénteken kezdődött volna, de a stáb titkolózása miatt nem tudni, hogy pontosan mikor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.