Túl későn nyomtatták ki a szelvényt

Hét másodperccel bukta a milliárdos jackpotot

Hét másodperc: mindössze ennyin múlott, hogy Joel Ifergal nem lett dollármilliomos, és bár évek óta pereskedett a szerencsejáték-szervezővel, most mégis vesztesen került ki a küzdelemből.

2015.01.30 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

"Ha bárhol másutt, mint Kanadában vásároltam volna ezeket a sorsjegyeket, már hét éve milliomos lehetnék" - fakadt ki Joel Ifergan, aki 2008-ban Quebec városában vett két lottószelvényt, és bár a másodikon pont a nyertes számok álltak, mégsem vehette fel a nyereményét. A pórul járt szerencsejátékos sorsjegyét ugyanis csak a határidő után hét másodperccel nyomtatta ki a gép, és emiatt a szervező már nem fogadta el azt érvényesnek. A szigorú szabályok miatt Ifergan 27 millió kanadai dollártól, csaknem 6 milliárd forintnak megfelelő összegtől esett el.

Az eset miatt a férfi hét éve perben állt a kanadai nemzeti lottótársasággal, összesen 100 ezer kanadai dollárt emésztettek fel a költségei, de végül a Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy további fellebbezésnek nincs helye, Ifergan elkésett és nincs min vitatkozni. A férfi a kanadai hírcsatornának azt mondta, a lottózókban működő gépek lassúsága tehet mindenről.

Azon a napon egyébként, amikor Ifergan úr egy hajszálnyi közelségbe került a főnyereményhez, egy másik játékos is jól tippelte meg a számokat, így még ha igazat is adott volna neki a bíróság, akkor is osztozkodnia kellett volna - bár ez aligha rázta volna meg annyira, mint az, hogy most egyáltalán nem kapott semmit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.