Mire jó a Twitter!

Elfogyott a vécépapír? Még jó, hogy van Twitter!

Rutinos ember nem indul el nyilvános vécére zsebkendő nélkül, hisz jól ismerjük az érzést, mikor kiderül, hogy üres a vécépapírtartó. Egy távolsági vonat utasa azonban nem volt elég rutinos.

2015.01.06 22:00ma.hu

Aligha találunk olyan ember, aki legalább életében egyszer ne szembesült volna a kínos felismeréssel a dolga elvégzése után, hogy kifogyott (esetleg nem is volt) a vécépapír a tartóból a nyilvános illemhelyen. Persze a rutinosabb ember már eleve papírzsebkendővel felszerelkezve lép be ilyen helyre, de vannak kevésbé rutinos emberek, no meg vannak olyan helyek, ahol ez a probléma nem annyira megszokott. Mint például az angliai távolsági vonatokon, ahol normális esetben természetes dolog, hogy van papír a vécében.
Épp ezért Adam Greenwood is úgy csukta magára az ajtót nem sokkal a londoni indulás után, hogy nem is nézett a papírtartóra, csak leült és megszabadult a feleslegtől. Csak miután végzett - és naná, hogy nem kisdolga volt -, akkor döbbent rá, hogy nincs mivel kitörölnie a hátsó fertályát. Kínos helyzet lehet, ugye? De Greenwood nem esett kétségbe, mert szerencsére nála volt az okostelefonja, így gyorsan bejelentkezett a Twitterre és a következő posztot tette ki:

"Épp most raktam ide egy igencsak nagy kupacot, és nincs vécépapír a Virgin Trans 19:30-as járatán Eustonból Glasgow-ba. Légyszi, küldjetek segítséget." Bár a helyzet percről percre reménytelenebbnek tűnt, Adamnek kisvártatva szerencséje lett, mert hamarosan egy válaszüzenet érkezett a nevezett vasúttársaságtól, és ebben az illetékes megkérdezte, melyik kocsiban van. A pórul járt férfi utóbb elárulta, hogy ki kellett totyognia a vécéajtóig, amin kilesve meg kellett néznie a kocsi számát, de azután már nem kellett sokat várnia, hogy megérkezzen a felmentő egység, egy tekercs papírral.

Persze többen megkérdezték, miért nem ellenőrizte a papírt még a leülés előtt, mire Adam azt mondta, hogy egy kávéházban vagy például az iskolákban ebédidő után teljesen természetes dolog, hogy előbb megnézi a papírtartót, de nem gondolta, hogy egy első osztályú vasúti kocsiban, ráadásul szinte az út elején máris ilyen problémába szalad bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.