Nehezen indítottak eljárást

Kutya marta szét a kisgyerek arcát, a rendőrség mégsem lépett

Az autóba beugró kutya harapdálta össze egy négyéves kislány arcát, ám amikor anyja feljelentést akart tenni a rendőrségen a kutya tulajdonosa ellen, a hatóság nem volt hajlandó nyomozást indítani.

2015.01.03 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Felváltva érez dühöt és csalódottságot az anya, akinek 4 éves kislányára rátámadt egy kutya, ám amikor a rendőrségnek jelezte ezt, ők nem voltak hajlandók foglalkozni az üggyel. A 38 éves Samantha Anderson-Graham az angliai Suffolkban fekvő Bures St Mary területét átszelő földúton haladt szeptember 14-én, amikor meglátta az út közepén álló terriert. Rádudált, hátha akkor odébbmegy, de a kutya nem mozdult, a nő pedig nem látta a közelben a kutya tulajdonosát, így kiszállt a kocsiból, hogy elzavarja a kutyát. Az autó ajtaját viszont nyitva hagyta, és ez pillanatokkal később nagy hibának bizonyult, mert a harcias kedvű eb beugrott és rátámadt az ott ülő 4 éves Tillyre, megharapva a karját, a lábát és az arcát.

Az asszony szintén megsérült, miközben igyekezett a lányát megvédeni, aki így is legalább 25 harapást szenvedett el. A támadásnak tanúja volt a szintén a kocsiban ülő 12 éves fia, Joe is. Samanthának végül sikerült kilöknie a kocsiból a megvadult állatot, majd kórházba vitte a lányát, és jelentette az esetet a rendőrségen is. Ekkor érte a nagy meglepetés, mert ott közölték vele, hogy elutasítják a panaszát, cselekmény hiányára hivatkozva. "Hogyan lehet azt mondani, hogy egy kutya összeharapdál egy négyéves kislányt, és az nem cselekmény? Minden hitem elvesztettem a rendőrségben. Undorító!" - panaszolta a négygyermekes anya.

Végül mégis elérte a célját, az egyszerű feljelentés helyett egy hivatalos panaszt nyújtott be, hogy vizsgálják ki az elutasítást, alátámasztva több levéllel és a támadás után készült fotókkal, és csak ezután kezdte a suffolki rendőrség valódi ügyként kezelni a kutyatámadást. Végül az anya kitartó küzdelme meghozta az eredményt, a kutya tulajdonosát, az 50 éves Trevor Edwardsot felelősségre vonták, ő pedig beismerte bűnösségét a nem megfelelő biztonsággal tartott kutyák - a támadást elkövető mellett van egy másik kutyája is - miatt.

Az Eddie nevű terriert a bíróság ítélete szerint el kell altatni, valamint a tulajdonosnak 2000 font kártérítést kell fizetnie, ami tartalmazza Tilly orvosi kezelésének 1500 fontos költségét is. A suffolki rendőrség közleményben fejezte ki a sajnálatát a családnak, amiért nem megfelelően kezelték az ügyet az első időkben, és leszögezték, hogy kivizsgálják a szakmai mulasztás okát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.