Negyedszer kellett megoperálni

Százszor harapták meg a kislányt a rátámadó kutyák

A hét végén negyedszer is megoperálják azt a hétéves japán kislányt, akit száz kutyaharapás sebesített meg, amikor négy kutya támadt rá az Aucklandtől 300 kilométerre fekvő Muruparában.

2014.03.07 17:51MTI
freedigitalphotos.net

A kislánynak, akinek az egész testét és az arcát is összeharapdálták a kutyák, felnőtt koráig még számos műtéten kell átesnie - közölte pénteken Zac Moaveni, az aucklandi Middlemore Kórház plasztikai sebésze.

A kórház tájékoztatása szerint a súlyosan sérült gyerek, Uehara Szakurako még mindig kritikus, de stabil állapotban van. A rendőrség arról számolt be, hogy a kislány látogatóba érkezett szüleivel egy családhoz, amelynek négy Staffordshire bullterrier kutyája támadt hétfőn a gyerekre.

A kutyákat elaltatták. Vizsgálat folyik annak kiderítésére, hogy a kutyák gazdáit vagy másokat terhel-e büntetőjogi felelősség az ügyben.

A kislány szülei közleményben hozták nyilvánosságra, hogy korábban a japán élelmiszeriparban dolgoztak és Szakurako az egyetlen gyermekük. Megköszönték a segítséget, amit eddig kaptak és arra kérték jóakaróikat, hogy továbbra is imádkozzanak Szakurakóért.

A helyi sajtó szerint a család két hónapja tartózkodik Új-Zélandon, a kislányt egy hónapra beíratták Muruparában egy maori nyelvű iskolába. Rövidesen hazatértek volna, hogy a hosszabb új-zélandi tartózkodáshoz szükséges okmányokat beszerezzék.

A szörnyű balesettől megrendült új-zélandiak eddig több mint százezer új-zélandi dollárt (19 millió forintot) gyűjtöttek össze a család megsegítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.