A második filmjét forgatták a férfinak

Megint pánik a pornóiparban: újabb HIV-fertőzött színészt találtak

Nem tartott sokáig a karrierje, híre mégis a pornószakma minden érintettjéhez eljutott annak a férfinak, akin a második filmje forgatásán fedezték fel a HIV-fertőzés tüneteit.

2014.12.31 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Figyelmeztetést adtak ki az egészségügyi hivatalnokok a kaliforniai pornóipar szereplőinek, miután kiderült, hogy az egyik újoncnak számító színész HIV-fertőzött - ezzel újabb csapást mérve a hasonló ügyek miatt már amúgy is visszafogott felnőttfilmes szegmensre. Az egyébként meleg színész számos más férfival feküdt le a forgatások során, ezért most sokan attól tartanak, hogy a halálos fertőzés gyorsan elterjedhet más szereplők közt is.

"A második filmet forgatták, mikor a vírusfertőzés tüneteit észrevették" - derül ki a hétfőn kiadott figyelmeztetésből. "A színész elment egy klinikára, ahol vérvizsgálatot csináltatott és az kimutatta, hogy nemrég HIV-fertőzött lett." A forgatás alatt azonban még mind a színész, mind a produkciós cég úgy tudta, hogy a szereplő HIV-negatív. Az egészségügyi szakemberek ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a fertőzöttség korai szakaszában még a teszt is hamis negatív eredményt adhat ki, csak akkor éri el a kimutathatósági szintet, amikor már fertőz is.

A Los Angeles-i székhelyű AIDS Healthcare Foundation elnöke szerint az efféle incidensek túl gyakran fordulnak elő, és ahogy a múltban megtörtént már többször, úgy a jövőben is újra meg újra fel fogja ütni a fejét a gyilkos betegség. A pornóipar ugyanakkor azért nem tud hatékonyan fellépni az ilyen esetek ellen, mert bár az óvszerhasználattal minimálisra lehetne csökkenteni a kockázatot, a legtöbben mégis úgy vélekednek, hogy a gumi jelentősen csökkenti a filmek nézésének élvezeti értékét és elvész a pornó lényege.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.