Megint leálltak a kamerák

Pánik a pornóiparban: HIV-pozitív színészt találtak

A forgatások leállítását rendelte el egy, a pornóiparban működő érdekképviseleti szervezet, miután a tavalyi botrány után ismét HIV-pozitív pornószínészre akadtak.

2014.08.29 15:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

A felnőttfilmek forgatásának leállítására szólított fel minden érintett stúdiót egy, az iparágban tevékenykedő érdekképviseleti csoport. A Free Speech Coalition csütörtökön adta ki a moratóriumra vonatkozó kérését, miután az egyik pornószínésznél pozitív lett a HIV-teszt eredménye. Diane Duke, a csoport elnök-vezérigazgatója azt mondta, az érintett pornósztár most további vizsgálatokon vesz részt, hogy megerősítsék a diagnózist, de addig is az óvatosság miatt nem tanácsolják a filmezést a többi színésznek. Bár az efféle moratóriumok nem bírnak kötelező erővel, általában be szokták tartani, hisz amíg nem derül ki, hogy elkapta-e más is a fertőzést, addig mindenki veszélyben van.

Az érintett színésznek azonban nemcsak a nevét és nemét nem árulta el az érdekképviseleti csoport, hanem még azt sem, hogy melyik stúdió alkalmazásában állt. A felnőttiparban ugyanakkor ez az első ilyen eset 2014-ben - mutatott rá a NY Daily News című online lap. Tavaly két hétre kellett bezárni a stúdiókat - illetve a hálószobákat -, akkor három korábbi sztárról derült ki, hogy HIV-fertőzöttek, köztük az egy párt alkotó Cameron Bayről és barátjáról, Rod Dailyről. Az AIDS elleni küzdelem egyik zászlóvivője, az AIDS Healthcare Foundation felhívta a figyelmet, hogy Los Angelesben és az egész megyében sikeresen kampányolt az óvszerek használatáért, és a mostani eset kapcsán újra fontosnak tartották megemlíteni a védekezés szerepét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.