Megtévesztő hasonlóság

Pandának maszkírozott kutyák, magyar szállal

Ha nincs ló, jó a szamár is - tartja a mondás. Úgy tűnik, pandával és kutyával is megállja a helyét. Amíg ki nem borul a bili...

2014.12.31 11:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Corpo Forestale Dello Stato

Az olaszországi Besciában található Orfei Circus próbált meg némi egzotikumot csempészni az odalátogatók életébe azzal, hogy kölyökkutyákat festettek át fekete-fehérre. Ezzel a bébipandák kinézetét akarták utánozni, ám az állatvédők (Animal Protection Party, APP) gyanút fogtak, és feljelentették a cirkuszt állatkínzásért.

"A cirkusz bejáratánál két, pandakölyöknek beállított állatot mutogattak. Az alkalmazottak arra bátorították az odalátogató családokat, hogy fényképezkedjenek együtt a két szőrgombóccal. De amikor önkénteseink közelebb mentek, észrevették, hogy az állatoknak semmi közük sincs a pandákhoz. Valójában két csau-csaut festettek át fekete-fehérre, hogy úgy nézzenek ki, mint a pandák" - számolt be a történtekről az APP elnöke, Fabrizio Catelli.

A hatóságok végül nem ítélték el a cirkuszt állatkínzásért, mert a befestett kutyusukról kiderült, hogy kutya bajuk. Csupán arra kötelezték a szórakoztatócéget, hogy ha meg akarják tartani a kutyákat, akkor nem mutogathatják a nézőknek pandaként.

Ugyanakkor a csalás vádját már nehezebben fogja lemosni a cirkusz. Nem csak, hogy átverték nézőiket, de mint kiderült, hamis útlevéllel érkeztek a kutyák Olaszországba - magyarországi importot említ a helyi vádirat. Noha a cirkusz titkára tagadta a csalás vádját, azzal védekezve, hogy az állatok nyilvánvalóan kutyának látszanak, a velük fényképezkedő családok bizonyára más véleményen voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.