Panda-hármasikrek

Cuki, Jóképű és Vagány - a kínai csodabébik

Nevet kaptak a világ eddig egyetlen életben maradt panda hármas ikrei rajongóik több mint egymilliós nemzetközi táborának javaslatai alapján.

2014.12.16 09:55MTI

A trió nőstény tagja mostantól Meng Meng, ami nagyjából "cukinak" felel meg. Két hím testvére a Suaj Suaj, illetve a Ku Ku nevet kapta, amelyek nagyjából jóképűt és vagányt jelentenek. A jelek szerint a névadók az eddigi hagyományoktól eltérő, modern, trendi neveket választottak a július végén született ikreknek.

Az állatpark vezérigazgatója a bejelentéskor közölte: szempontjaik között szerepelt, hogy a gyerekek könnyen megjegyezzék a neveket és egyben kifejezzék a bocsok iránti szeretetet. Ezen túl a pandák nemét és "személyiségét" is figyelembe vették.

Az online névadó kampányt augusztus végén indították, majd ezekből egy százas válogatást készítettek. Végül egy külön az erre célra válogatott szakértői és civil - köztük gyerek - tagokból álló csoport döntött.

A hármas ikrek november ötödikén voltak száznaposak, és mivel anyjuk egyszerre csak egyikükkel tudott foglalkozni, felváltva nevelgette őket. A testvérek anyjukkal 134 naposan "egyesültek". Az eseményt a gondozók lélegzetvisszafojtva figyelték - számoltak be akkor a híradások. Ugyanis az egyik kicsi nagyon idegesnek látszott, majd az anyja odament hozzá és "ember módjára" megölelte.


A pandastatisztikák szerint eddig négy alkalommal regisztráltak hármas ikerszülést, de mindannyiszor legalább az egyikük betegség vagy alacsony testsúlya miatt elpusztult. A szóban forgó kis állatok anyja, a 12 éves Csü Hsziao a szecsuani Vulung óriáspanda-bázison 2010-ben már sikeresen életet adott egy ikerpárnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.