Gyümölcstorta, rajongók :)

Első születésnapját ünnepelte a tajvani pandabébi

Gyümölcstortával, több ezer ujjongó gyermek társaságában ünnepelte első születésnapját vasárnap Jüan Cej, a Tajvanon született első óriáspanda, akitől azt is megkérdezték, mi lesz, ha nagy lesz.

2014.07.06 18:21MTI

Ahogy az az egyéves gyermekek esetében is történik, a kispandával is eljátszották a csua csou nevű kártyajátékot, amelyből a szülők azt próbálják kihámozni, milyen foglalkozást választ magának csemetéjük, ha majd felnő.

Az első kártya, amelyet Jüan Cej kihúzott a pakliból, arra utal, hogy a tajvani születésű panda festőnek készül. Lehet azonban, hogy mérnök, légiutas-kísérő vagy tanár lesz belőle. A gondozók almából, ananászból, céklából, sárgarépából és piskótából álló óriási tortával kedveskedtek a tajpeji állatkert üdvöskéjének.

A nagyközönségnek januárban bemutatott óriáspanda-kölyök az első félévben segített 50 százalékkal, 2,4 millióra növelni a látogatók számát. A jelenleg születéskori súlyának 185-szeresét, 34 kilót nyomó panda kiváló egészségnek örvend, és készen áll a felnőttétrendre való áttérésre gondozói szerint.

Jüan Cej a mesterséges megtermékenyítésre tett négyévnyi erőfeszítés eredményeként jött világra, szülei ugyanis nem voltak hajlandók párzani.

A szülőket - Tuan Tuant és Jüan Jüant, akiknek neve egyesülést jelent - 2008-ban ajándékozta Tajvannak a szárazföldi Kína a kétoldalú kapcsolatok javulásának szimbólumaként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.