Színpadon hipnotizálták a stand-upost

Hipnózissal gyúrt a fellépésekre Orosz György humorista

Számos előadóművésznek okoz problémát a fellépés utáni stressz levezetése. Mindenki máshogy oldja meg: egyesek alkohollal, mások egy bulival, tánccal, de olyan is van, aki extrém sporttal. Orosz György a hipnózist választotta.

2014.12.25 16:00ma.hu

Az év végi hajrában a televíziós szereplések, valamint a szilveszteri Rádiókabaré felvétele mellett nagyon sok céges rendezvényen kell helyt állnia Orosz György humoristának. Azért, hogy minél jobb formában legyen, Kovács Péter „Giraffe”-hoz fordult, aki már régi motoros a hipnózis világában. A terapeuta néhány hónapja segíti a stand-up komikust, aki most rábeszélte, hogy a színpadon is mutassa meg, mit is jelent a hipnózis.

„Azért kértem Giraffe -t a bemutatóra, mert a környezetemben sokan tartanak a hipnózistól, pedig nekem csupa jó tapasztalatom van. Szerettem volna, ha a közönség mellett azok a fiatal humoristák is bepillantást nyernek ebbe a titokzatos világba, akikkel minden csütörtökön együtt lépünk fel a Balzac 35 Kultur Caféban, és akik nem biztos, hogy önállóan is kipróbálták volna. Itt viszont lehetőségük nyílt.

Természetesen vállaltam, hogy én legyek az első, ami azért volt érdekes, mert most ezt a közönség is láthatta. Először egy képzeletbeli zongorán játszottam, majd eldőltem, mint egy lisztes zsák. Giraffe-fal négyszemközt egész másként dolgozunk, itt a bemutató volt a lényeg és az, hogy az esetleges ellenérzésüket, félelmüket legyőzzék a társulat tagjai az ismeretlennel szemben. Azt hiszem, sikerült, mert a társulat két tagja már a színpadon alávetette magát a hipnózisnak.

Aki rendszeresen színpadon áll, és ezt komolyan veszi, az olyan mértékben nyit a közönség felé, mintha meztelenül állna a színpadon, de ebben az esetben a lélek meztelenedik le. Óriási energiákat emészt fel ez a nyitás és a koncentráció, a pörgés pedig nem múlik el, amikor lejövök a színpadról. Ezzel a felhalmozódott energiával kezdeni kell valamit, ebben pedig segít a meditatív állapot, amit Giraffe-nak köszönhetően már egyedül is egész könnyen el tudok érni” – mesélte Orosz György humorista.

Fotó: YouTube

A hipnoterapeuta is beszélt arról, hogyan használhatják az előadók felkészülési időszakban a hipnózist.

„Több mint 20 éve forgok színész körökben, nagyon sok színész barátom van, tudom, mi játszódik le a művészekben, amikor lejönnek a színpadról. Persze más a helyzet akkor, ha valaki egy szerepet formál meg, ami adott esetben tragikus sorsú karakter is lehet. Azt nehezebb a színpadon hagyni, de dolgozni kell rajta. Gyuri esetében másról van szó: a felfokozott állapotot kell normalizálni a fellépés végén.

A humorban az a jó, hogy az kivétel nélkül mindig gyógyít. Minden szakmának sajátos energetikai mezeje van, más egy sportoló, egy tanár, egy bányász esetén. Az a lényeg, hogy az energiarendszerek, amelyek az emberben működnek, harmóniában legyenek. Ezen érdemes és kell is dolgozni.

Orosz Gyurival könnyű dolgom van, mert nagyon érzékeny személyiség, könnyen adja is magát és könnyen el is veszi, amire szüksége van. Nála az energiák nagyon jól működnek, saját magával sokkal jobban harmóniában van, mint itt a többiek.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.