Szívesen randizunk télen a jégpályán

Jégre vitte szerelmét Muri Enikő

Egy nemrég elkészüült online felmérés szerint a fiatalok a téli időszakban szívesen szerveznek akár első, akár sokadik randit a jégre, egy kis korizás mindig felforrósítja a hangulatot.

2014.12.17 16:00ma.hu

A jégpálya ideális helyszíne a kikapcsolódásnak, a szórakozásnak, a testmozgásnak és az ismerkedésnek is – derült ki egy friss online felmérésből, amely a magyar fiatalok korcsolyázási szokásait kutatta. A válaszadók 47%-a randevúzott már a jégen, 59%-uk pedig akkor húz legszívesebben korcsolyát, ha esik a hó. Nem csoda, ha Muri Enikő is "jégre vitte" a szerelmét a hetedik hónapfordulójuk alkalmából.

Az énekesnő gyermekkorában is gyakori vendége volt a csúszós terepnek, olyankor az egész család részt vett a korcsolyapartikon. „Apukámmal rendkívül szoros a viszonyom, korizni is tőle tanultam, és bevett szokás volt nálunk, hogy karácsony környékén minden évben átmentünk Debrecenbe csúszni egyet. Hatalmas volt a tömeg, sokszor már szétnyomta a kori a lábam, de imádtam. Egyszer majd az én gyerekemnek is hasonló apa-lánya kapcsolatot kívánok” – árulta el Enikő.

A felmérésben részt vevők 42%-a jellemzően oda jár korizni, ahol a legjobb a hangulat, 21%-ukat pedig befolyásolja, hogy melyik pálya esik legközelebb hozzájuk. Enikő most egy VIII. kerületi bevásárlóközpont jégpályájára vitte Kareszt és néhány jótanáccsal is ellátta őt, mert bár van némi köze a korizáshoz, jégre most ment először.

Fotó: Redlemon

Bár mi az a pár vagyunk, akik – ha van egy kis szabadidőnk – szívesen lustálkodnak otthon egy-egy jó sorozat előtt, de néha kellenek a mozgalmasabb programok is. A hónapfordulókat is számon tartjuk, ilyenkor igyekszünk valami élménnyel megajándékozni egymást, ezért gondoltam, hogy elcsalom Kareszt a jégpályára. Próbáltam ellátni tanácsokkal, hiszen korábban soha nem volt még jégen, de mivel évekig görkorizott, hamar ráérzett a dologra, és sokkal magabiztosabban siklott, mint én” – folytatta az színész-énekesnő.

Bár a színházi elfoglaltságaik az ünnepek alatt is csak rövid ideig szünetelnek majd, a közös családi vacsorákon végre lesz alkalmuk kiengedni a gőzt.

A szüleink még nem találkoztak, ezzel még egyelőre várunk, de mindkettőnk családjához elutazunk majd, és biztosan nem maradnak el a közös főzések, a díszítés és a rengeteg finomság” – tette hozzá Enikő.

A hideg időben a korcsolyázók kedve is megjön a finomságokhoz: a válaszadók fele legszívesebben forralt bort fogyaszt lélekmelegítő gyanánt, körülbelül a harmaduk a meleg teára esküszik, míg 12%-uk a forró csokit vagy a kávét szereti két csúszás között. A kérdőív arra is kereste a választ, hogy vajon a korcsolyázás összefügghet-e az ismerkedéssel. A beérkezett válaszok alapján kiderült: igen! A magyar fiatalok 46%-a szerint ugyanis a jégpálya ideális terep arra, hogy új szerelmet keressenek, sőt, százból öten mostani kedvesükkel is a korcsolyapályán ismerkedtek meg és csaknem minden második fiatal szervezett már randevút a jégre.

Bármi is legyen az, ami a jégpályára csábítja hazánk fiataljait, a korcsolyázás remek lehetőség arra, hogy télen is mozogjunk, sportoljunk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.