Véletlenül ott felejtették a műtét után

12 éve egy ollóval a hasában élt

Egy sebészeti beavatkozás végén a férfi hasában felejtettek egy ollót, de több mint egy évtizeden át senki nem jött rá, mi okozza a beteg panaszait: minden egyes evés után kínok gyötörték.

2014.12.15 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/arztsamui

12 éve minden egyes étkezés felérte gy pokoljárással egy kazah férfi számára, ám csak most, bő egy évtized múltával sikerült kideríteni, mi okozza a kínzó hasi panaszait: annak idején egy életmentő sebészeti beavatkozást kellett rajta elvégezni, de a nagy kapkodásban a sebészek benne felejtettek egy 20 centiméteres ollót. Persze abban, hogy egészen mostanáig nem derült ki, mi állhat a fájdalmak hátterében, a most 53 éves Karp Ponomaryov is hibás: a férfi tudomásul vette, hogy a fájdalmak a hátralévő életét végig fogják kísérni, és sosem panaszkodott, csak annak örült, hogy túlélte azt a 12 évvel ezelőtti bevatkozást.

Most is csak azért ment orvoshoz, mert egy hónappal ezelőtt váratlanul elveszítette az étvágyát és rohamos fogyásnak indult. A 44 éves Dr. Baurzhan Aybaev röntgenfelvételt készíttetett, és maga is elcsodálkozott a látottakon. "Még sosem láttam ilyesmit. Talán időnként egy-egy sebészeti tampont, de egy ekkora hatalmas eszközt, mint ezt, nem lehetett volna elfelejteni, vagy legalábbis hamarabb észre kellett volna venni. Nagyon fájhatott." - mondta.

A sebész, aki annak idején az operációt végezte, három évvel ezelőtt visszavonult, majd nem sokkal később meghalt. A beteg, akinél most egy újabb műtétre lesz szükség, hogy eltávolítsák az egykor benne felejtett ollót, nem tervezi, hogy műhibapert indít a kórház ellen. Elmondása szerint csupán annyit akar, hogy mielőbb vegyék ki belőle az ollót, aztán hadd élje tovább az életét - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.