A nyomozás akadályozása volt a legsúlyosabb vétke

Fél év börtönt kapott, miután ellopta Paul Walker Porschéjának darabjait

Bár önmagában a lopás is elég komoly vétségnek számított, a fiatal férfi tettét tovább súlyosbította, hogy az alkatrészek ellopásával akadályozta a színész tavalyi halála körülményeinek felderítését.

2014.12.10 18:00ma.hu
Fotó: Wallpapers

Hat hónap börtönbüntetésre ítélte a kaliforniai fellebbviteli bíróság Anthony Janow-t, aki ellen még tavaly indult eljárás egy lopás miatt. A nagy sajtóvisszhangot az váltotta ki, hogy a 26 éves fiatal annak a Porschénak a roncsaiból emelt el néhány darabot, amellyel nem sokkal korábban a Halálos Iramban filmsorozat főhőse, Paul Walker végzetes balesetet szenvedett. A tolvajt az ellene folyó nyomozás lezárta után idén augusztusban állították bíróság elé, mert megsemmisített a baleset szempontjából fontos bizonyítékokat és ezáltal akadályozta a rendőrök munkáját.

A börtönbüntetés mellett Janow három évig próbaidő alatt fog állni, akárcsak bűntársa, a 19 éves Jameson Brooks Witty, akit augusztus 14-én ítéltek el, ő hat hónapot szintén az egyik megyei börtönben tölt el - adta hírül a NY Daily News. Az autóroncsok közül hiányzó darab ellopása után Witty a Twitteren tett közzé egy fotót, rajta a piros tetőelemmel és egy felirattal, miszerint ez Paul Walker kocsijának az egyik darabja, és akkor emelték el, amikor a vontatóautó megállt egy piros lámpánál.

Paul Walker 2013. november 30-án szenvedett halálos balesetet, amikor egy általa szervezett jótékonysági vacsoráról hazafelé tartva egy barátja, Roger Rodas felajánlotta, hogy elviszi egy körre a vadonatúj, Porsche márkájú sportautójával. A jókora sebességtúllépés miatt azonban a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, ami előbb egy lámpaoszlopnak, majd egy fának csapódott, és még mielőtt bárki odamehetett volna segíteni a két férfinak, szinte pillanatok alatt lángba borult. A népszerű színész 40 éves volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.