4 méteres, de csak 5 kiló

Már két gyertya világít a világ legnagyobb úszó adventi koszorúján

A Télapó érkezésének másnapján már a második gyertyát gyújtják meg azon az adventi koszorún, amelyet egy hete bocsátottak vízre, és amely egyelőre világrekorder: ekkora úszó adventi koszorú még sosem volt!

2014.12.07 12:00ma.hu
Fotó: FényPont Média

A "legek városa" címre áhítozik Hévíz, ezért nem kisebb célt tűztek ki maguk elé a városiak, mint azt, hogy megpróbálnak minél több kategóriában rekordot elérni, lehetőleg valamilyen aktualitáshoz is köthetően. A legek felállításában sztárok is segítik őket, mint ahogyan a most is alkalomhoz illő rekordnál történt: a világ legnagyobb, fürdésre egész évben alkalmas melegvízű gyógytavon egy óriási, lufikból készült adventi koszorút bocsátottak vízre.

A kedvelt fürdőváros korábban már rekorder lett az egymás elleni sárkányhajózás kategóriájában, most pedig ismét sikerült egy egyedülálló teljesítményt bemutatni: a gigantikus koszorú 570 darab lufiból készült, 8 órán át 3 gyakorlott szakember és 3 lelkes sztár fújta és kötözte a végül 4 méter átmérőt elért, de csupán 5 kilós művet.

Utóbbiak tényleg nagy örömmel vettek részt a rekordkísérletben: Németh Lajos meteorológus, Váczi Gergő műsorvezető és Détár Enikő színésznő a koszorú vízre bocsátásában is aktívan segédkezett, majd a jól végzett munka levezetéseképp csobbantak is egyet a kellemes hőmérsékletű vízben.

Fotó: FényPont Média

Imádom Hévízt, már többször jártam itt. Most pedig barátaimmal egy-egy tálca süteménnyel érkeztünk a városba, amit a jótékonysági adventi süteményvásárra ajánlottunk fel és adtunk át a polgármester úrnak” – kezdte Németh Lajos. „Feleségemmel, Ágival mindig szívesen mártózunk meg a híres tóban, ami még télen is kellemes meleg. Bár nem állok nagy úszó hírében, sose tudok ellenállni a csábításnak. Most is az elsők között voltam, aki a vízre bocsátásban részt vett” – tette hozzá az időjós, aki bevallása szerint "dolgozik azon", hogy fehér legyen a karácsony.

Váczi Gergő édesapaként nagy rutinnal dekorálta a világ legnagyobb úszó adventi koszorúját. A díszcsillagokat mind ő rögzítette, Détár Enikő pedig szemceruzája segítségével mosolygós arcot varázsolt rájuk. „Nálunk a karácsonyi várakozás időszaka a legszebb. Kislányaim előszeretettel segítkeznek az előkészületekben. A mézeskalácssütés a kedvencük. Mikor megtudták, hogy én Hévízre jövök adventi koszorút készíteni, rögtön velem akartak tartani” – mosolygott a műsorvezető.

A világrekord felállítása sikeres volt, bár az óriás 4 méteres koszorú vízre bocsátásával egy kicsit meggyűlt a sztárok baja. „Én voltam annak az ötletgazdája, hogy a vízben várjuk a koszorút” – vallotta be Enikő. „Arra viszont nem számítottam, hogy amikor vizet ér, a gyertyák megdőlnek. Gergővel igyekeztük ezt korrigálni. Lajos is csatlakozott és a végén büszkén csaptuk össze a kezünket, hogy a mínusz fokok ellenére világrekorderek lettünk a hévízi tavon és a gyertyák is stabilan állnak a koszorún.” Ennek örömére Enikő a végén még egy kényeztető iszapmasszázst is elfogadott a fiúk javaslatára.

Fotó: FényPont Média


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.