Halálos áramütés a színpadon

Mikrofonja ölte meg a rockzenészt a koncert közepén

Az egyik pillanatban még teli torokból énekelt, am ásikban eszméletlenül esett össze a koncerten a rocksztár, és már nem sikerült újraéleszteni: a mikrofonja lett a végzete.

2014.11.26 16:00ma.hu

A színpadon vesztette életét a Krebs nevű argentin rocktrió frontembere, miután egy sérült kábel miatt halálos áramütést szenvedett a mikrofonjától. A 21 éves Agustin Briolininek azonnal megállt a szíve, és már hiába próbálták megmenteni őt. A helyszínre érkező mentők egy órán keresztül küzdöttek érte, mielőtt elindultak a kórházba, de ott már csak a halál beálltát tudták megerősíteni - számolt be a Daily Mirror. A zenekar épp az első nagylemezük megjelenése kapcsán turnézott, amikor Cordoba tartományban, Villa Carlos Pazban a tragédia bekövetkezett. A 21 éves dobos, Diego Regali és a 22 éves gitáros, Gustavo Escober csak annyit fűzött a tragédiához, hogy nem tudják elhinni, ami történt.

Szintén hihetetlennek nevezte a balszerencsés esetet Pico Moyano, az Iceberg nevű zenekar énekese, aki ugyanazon a bulin lépett színpadra. "A 21. században élünk, és az ilyen dolgoknak nem szabadna megtörténniük! Teljesen hihetetlennek találom! Ez a banda nagyon gyorsan vált népszerűvé, és rengeteg rajongójuk volt, valami nagyszerű munkát végeztek!" - méltatta az együttest a pályatárs. Nem sokkal a halála előtt Agustin még azt magyarázta, hogy a zene az élete és hogy a zenekar neve a sejtek lélegzetvételére utal.

"Amikor zenélünk, energiát adunk az embereknek, ők pedig elfogadják ezt az energiát és megváltoztatják, és amit létrehoznak, azt visszaküldik nekünk, mi pedig újra és újra visszadobjuk nekik, mindig egyre nagyobb energiával a zenénkben. Ez egy körforgás az emberek és a művészet közt" - fogalmazott a tragikus sorsú énekes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.