Darwin-díjas tűzoltók

Áramütés érte őket - már megint az a ... jeges vödör

A cél nemes, de a hülyeség kifogyhatatlan. Ezúttal tűzoltókat ért áramütés, amiért segédkeztek a projektben.

2014.08.22 21:05Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Twitter

Számos alkalommal írtunk már a kezdeményezésről, mely a degeneratív idegrendszeri betegség (ALS) szenvedőinek hivatott életminőségét javítani. Sok híres ember állt a kezdeményezés mögé, a Facebook alapító Mark Zuckerbergtől a Microsoft alapító Bill Gates-ig, de amerikai elnökök is részt vettek benne (Bush bevállalta, Obama inkább csak fizetett).

Ezúttal egy Kentucky-i eseményről számolunk be, ami az állam Campbellsville nevű helységében következett be. A helyi egyetem néhány lelkes hallgatója extravagáns módon akarta megoldani a feladatot, ezért a tűzoltóság segítségét kérte, akik egy kocsival ki is vonultak, hogy hideg vizet zúdítsanak a srácok nyakába. Tették mindezt egy darus kocsiból, azt viszont nem vették számításba, hogy a tűzoltóautó létrája túlságosan közel került az elektromos vezetékhez.

Hozzá ugyan nem értek, de annyira lecsökkent a légrés a drót és a létra között, hogy az áram egyszer csak átcsapott. Négy tűzoltó látta kárát a figyelmetlenségnek; a parancsnok és egyik kollégája az autón tartózkodott, amikor áramütés érte őket, a másik két tűzoltó pedig éppen a hidegvizes "vödröt" kezelte, amikor megrázó élményben volt részük.

Hármójuk viszonylag enyhe következményekkel megúszta a kalandot, de a negyedik tűzoltó másodfokú égési sérüléseket szerzett az arcán, a karjain és a kezein, emellett harmadfokú égési sérülések borítják testfelülete több mint felét. Jelenleg is kritikus állapotban van, a következő pár napban dől el sorsa. Akárcsak anno Schumachert, őt is mesterséges altatásban tartják. A helyiek imádkoznak érte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.