Együtt rótták a szülőszoba előtt a folyosót

Egyszerre lettek apák az ikrek - ők se nagyon hitték

Egy a 150 ezerhez a matematikai esélye annak, hogy egy ikerpár ugyanazon a napon, ugyanabban a kórházban válik apává, de egy brit testvérpár most valóra váltotta a ritkaságot.

2014.11.26 10:00ma.hu
Fotó: Wolvehamptoni Kórház

A statisztikusok szerint 1:150 ezer az esélye annak, hogy egy ikerpár ugyanazon a napon váljék apává, az már csak hab a tortán, hogy a 21 éves Jeromme és Jarrell Spence párjai ugyanabban a kórházban szültek és még a szülészorvos is ugyanaz volt. A beit Wolverhamptoni New Cross Kórház személyzete se sűrűn látott ilyet, de a két kisfiú tényleg néhány óra eltéréssel jött világra.

A büszke apukák már akkor megdöbbentek, amikor először megtudták az örömhírt: Jeromme párja, a 19 éves Tegan Compton és Jarrell barátnője, a szintén 19 éves Francesca Ashe egyaránt november 26-ra voltak kiírva, de a két páros tisztában volt vele, hogy a szülés napja ritkán esik egybe a becsült dátummal. Így aztán nem is nagyon foglalkoztak vele és azt végképp nem gondolták volna, hogy a két nőnél egyszerre fog megindulni a szülés. Aztán néhány nappal a kiírt időpont előtt Tegan érezte, hogy itt az idő, és elindultak a kórházba. Még szinte be sem értek, amikor már Francesca is útnak indult, végül Tegan hétfőn hajnali 2 óra 4 perckor hozta a világra a 3900 grammos Cameront, majd pontosan két és fél órával később, 4:34-kor megérkezett a 3200 grammos Cassen is.

"Tegan és én szültünk először, aztán kitisztították a kádat és átadtuk a helyet Jarrellnek és Francescának" - mesélte Jeromme. "Két óra körül értünk a kórházba, és hallottuk valakinek a hangját, és azt mondtuk: ez Tegan!" - vette át a szót Jarrell. Az ikrek édesanyja is jelen volt, és ő is alig hitte, hogy szinte csak most lett nagymama, de már mehetett újra a szülőszobára, hogy a második unokája érkezését is megnézze. Barbara Kapoor szülésznő szintén csodának tartja a történteket, de nagyon örül annak, hogy mindenki jól van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.