Egyszerre szült anya és lánya

Amikor a hollywoodi sztori valósággá válik...

Emlékeznek az Örömapa 2. részére, amikor Steve Martin filmbeli lánya és felesége együtt csinálják végig a terhességet és aztán kevés különbséggel ugyanazon a napon szülnek meg? Nemcsak filmben történhet meg!

2014.11.13 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Lassan 20 éve már annak, hogy egy hollywoodi forgatókönyv írójának kipattanat a fejéből, hogy mi lenne, ha az Örömapa folytatásában George Banks (Steve Martin) lánya és felesége egyszerre lenne terhes - és persze a helyzetből adódó összes poént ki is használták a ma is népszerű vígjátékban. Ám bármennyire is furcsán hangzik, néha az élet is tud olyat produkálni, mint az írók fantáziája, még akkor is, ha két évtizedet kell várni rá.

A floridai Fort Myersben történt meg szinte pontosan ugyanaz, mint az 1995-ös filmben, persze apróbb eltérések akadnak, de a vége mindenképp ugyanaz: anya és lánya egyazon napon hozta a világra a gyermekét. Különbség például, hogy míg a filmben Nina azután esett teherbe, hogy lánya bejelentette az örömhírt, a valóságos Heather Penticoff és lánya, Destinee Martin esetében nem volt ilyen ok-okozati összefüggés. Sőt, ugyanazon a napon tudták meg mindketten, hogy a babájuk már ott növekszik a hasukban.

Hogy ki hívta fel először az örömhírrel a másikat, azt nem mondták el a sajtónak, de a terhesség kezdetétől fogva mindkettejük kismamakönyvében ugyanaz a dátum szerepelt a szülés várható időpontjaként. De ami igazán érdekessé teszi a történetet, az az, hogy végül egyikük sem a kiírt időpontban szült meg, ugyanis egymástól eltérő egészségügyi problémák merültek fel, amelyek miatt a kezelőorvosok úgy döntöttek, meg kell indítani a szülést - mindkettejüknél.

Először Penticoff lánya, Madeline született meg, ám az asszony nem sokáig gondolkozhatott azon, hogy újra kismama lett, ugyanis három órával később már azon kapta magát, hogy egyúttal nagymama is lett: Destinee világra hozta Damient. "Olyan volt, mintha ikrek születtek volna - de mégsem ikrek" - mondta a kis-nagymama. Ami pedig a lányát illeti, ő annyit fűzött a hihetetlen eseménysorozathoz, hogy a terhesség és a szülés az anyjával közösen talán a világ legkülönlegesebb és legelképesztőbb dolga volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.