Gyász

Egyetlen napig bírta Gera Zoltán nélkül özvegye

November 28-án Budapesten, a Farkasréti temető Makovecz termében vesznek végső búcsút hozzátartozói és tisztelői Gera Zoltán Kossuth-díjas színművésztől, a nemzet színészétől és feleségétől is.

2014.11.15 16:56ma.hu

Mindössze egyetlen napig tudta elviselni Gera Zoltán hiányát 76 éves özvegye. Nem csoda, hiszen negyven éve voltak házasok, szinte össze voltak nőve, így másnap már utána is halt.

Gera Zoltánné, született Görgey Helga korábban is betegeskedett, de férje halála miatt egészsége végképp megrendült. Éjjel lett rosszul, a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni.

A Nemzet Színésze november 7-én, 92 évesen hunyt el, Helga asszonnyal 1966 óta voltak együtt.

Az 1974-ben egybekelt házaspárt együtt, november 28-án búcsúztatják a Farkasréti temetőben.

A nyilvános gyászszertartást 14.30-kor tartják - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága lapunkkal. A család 14 órától tartja zártkörű megemlékezését.

Gera Zoltánt az Emmi, a Nemzeti Színház és a Radnóti Miklós Színház is saját halottjának tekinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.