Mindkettő cápa volt, csak az egyik felnőtteknek

Összekeverte: alkoholt adott a pultos az óvodás gyerekeknek

Vizsgálat indult egy étterem ellen, ahol hat, 2-8 év közötti gyermek kapott rumos és vodkás koktélt, mert a mixer összekeverte a két hasonló nevű italt és véletlenül a felnőtt verziót készítette el.

2014.11.10 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Gyümölcsös üdítők helyett rumból, vodkából, curacao-ból és grenadine-ból készült koktélt kapott hat, 2-8 év közötti unokatestvér múlt héten egy coloradói étteremben, ahová a gyerekek a szüleikkel együtt tértek be. A tenger gyümölcseire szakosodott Joe's Crab Shack étteremben kétféle "cápakoktél" szerepel az étlapon, az egyiket Shark Nibblesnek hívják és kifejezetten gyerekeknek szánt alkotóelemekből áll, a másikat pedig Shark Bite-nak, ami a fenti alkoholos összetevőket tartalmazza. Bár lényegében mindkét elnevezés a cápaharapásra utal, ez nem menti fel a mixert az alól, hogy összekeverte a két italt és tévedésből a felnőtt verziót szolgálta fel a gyerekeknek.

A szülők nem gyanakodtak, így mire a pincérnő rájött, hogy alkohol van az italokban és odarohant az asztalhoz szólni, a gyerekek egy része már állítólag teljesen fel is hajtotta a koktélt, a többiek pedig szintén jókora adagot legurítottak a torkukon. A saját és rokon gyerekekkel érkező Trista és Omar Montoya elborzadt a hiba hallatán és felháborodva hagyták el az éttermet, később azonban mentőt kellett hívniuk, mert az egyik kislány rosszul lett. Az orvosok mindegyik gyereket megvizsgálták a kórházban, de szerencsére egyiküknek sem lett komolyabb baja és végül jó egészségben mindannyian hazatérhettek - számolt be a NY Daily News.

Az étterem vezetősége nyilatkozatban közölték, hogy vizsgálatot indítottak az eset miatt, egyúttal jelezték, hogy a kiskorúak alkohollal történő kiszolgálását minden szempontból ellenzik. "Vendégeink megnyugodhatnak, a működésünket felülvizsgáljuk és folyamatos ellenőrzéseket vezetünk be, hogy az efféle eseményeket elkerüljük" - áll a nylatkozatban. Ettől függetlenül a Colorado Springs-i rendőrség is vizsgálja a történteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.