A kakaóba keverte a tömény alkoholt

Alkohollal ütötte ki az egyéves ikerlányait - majdnem belehaltak

Bűnösnek találta a bíróság azt a fiatal anyát, aki úgy akart egy kis nyugalomhoz jutni egyéves ikerlányai mellett, hogy csaknem teljesen tiszta alkoholt kevert a csokis tejükbe.

2014.06.26 18:33ma.hu

Azt mondta, túlterheltnek érezte magát, ezért kevert alkoholt az egyéves ikerlányai kakaójába a 23 éves Gloria S. Jones. A nőt a bíróság most öt év börtönre ítélte, amiért potenciálisan halálos keveréket itatott a gyermekekkel. Az ikreket életveszélyes állapotban vitték 2012 októberében a Kansas City-i kórházba, és csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetik, hogy élnek. A most 3 éves ikrek a jelek szerint maradandó károsodás és utóhatás nélkül vészelték át az alkoholmérgezést.

Jones bevallotta, hogy szándékosan öntött 91%-os alkoholt a kakaóba, mert úgy érezte, képtelen a két gyermeket megfelelően ellátni, és egy kis nyugalmat akart az egyfolytában síró két kicsi mellett. A rendőrség szerint az egyik gyerek valamivel több italt kapott, mint a másik, neki ez volt a szerencséje, mert amikor az apjuk hazaérkezett, a gyerek épp akkor hányta ki a veszélyes italt, az apának pedig feltűnt, hogy hirtelen alkoholszag lett. A két gyermeket azonnal kórházba vitte, és így sikerült megmenteni az életüket.

Daniel L. White ügyész felhívta az esküdtszék figyelmét, hogy az alkohol egy egyéves gyermek számára a kapott dózisban olyan hatású lehet, mintha egy felnőtt 8 deci tömény alkoholt inna meg egyszerre, márpedig ez halálhoz is vezethetett volna. "Nem kell sok hozzá, hogy veszélybe sodorjanak egy gyermeket" - idézte őt a NY Daily News című amerikai hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.