Térdig ért a mocsok a házban

Hagyta éhen halni a fiát - börtön vár az alkoholista nőre

Üres pizzásdobozok, használt pelenkák és macskaürülék - a szociális munkások is alig akartak hinni a szemüknek, amikor bementek a gyermekét halálra éheztető nő lakásába.

2013.10.04 17:13ma.hu

Bűnösnek találták és 15 év börtönre ítélték Amanda Huttont, amiért semmit sem tett az ellen, hogy négy éves kisfia a halálig éhezzen, ráadásul amikor a gyermek holttestére rátaláltak, a házban "megdöbbentő mocsok" fogadta a hatóságot. Az ítélet szerint 12 év börtön jár neki az emberölésért, amit 3 évvel megfejeltek a kegyetlensége miatt. "Úgy kell tekinteni rá, hogy veszélyt jelent minden gyermek számára, akivel a jövőben együtt élhet" - fogalmazott a bíró az ítélethirdetéskor.

A kis Hamzah Khan öt testvérét - 5-13 év közöttiek - a rendőrök térdig jártak az üres pizzásdobozokból, használt pelenkákból és macskaürülékből álló mocsokban. Úgy fogalmaztak: egy borzalmakkal teli Pandora szelencéjét nyitották ki, amikor beléptek Hutton bradfordi házába - idézte a jelentést a Metro című brit lap. Amanda Huttonnak rajtuk kívül további kettő, összesen tehát nyolc gyermeke volt, de vajmi keveset törődött velük, a vodkát úgy itta, mint más a vizet - hangzott el az ügyészek beszédében. "Többet foglalkozott az alkohollal, mint a gyermekeivel."

Fotó: PA

A 43 éves nő azt állította, hogy Hamzah "nyűgös" volt, valahányszor ételt akart neki adni és nem ette azt meg. A gyermek tetemére két évvel a halála után, múmiává aszalódva találtak rá, csontjai olyan kifejletlenek voltak, mint egy csecsemőé. A testvérei bevallották, naponta csak egyszer kaptak enni és alig tudtak sétálni. A rendőrök akkor hatoltak be a házba, amikor egy szociális munkás jelezte, hogy szerinte valami nem stimmel a házban és szinte könyörgött. A házba lépő első rendőröknek szinte felfordult a gyomruk, de félretették viszolygásukat, mikor meglátták a lépcsőkön épp felfele igyekvő két gyermeket, mindössze egy-egy piszkos pelenkát viseltek.

Hutton azzal védekezett, hogy csak fia halála után kezdett inni, de az ismerősei vallomásából kiderült, hogy évek óta küzdött az alkoholizmussal. A nő legidősebb, 24 éves fia két év felfüggesztett börtönt kapott, amiért semmit nem tett öccse halálának megakadályozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.