Ordít, ha nem kap piát

Még csak 2 éves, de már masszív alkoholista

Ha kiakadt a gyárkéményként pöfékelő óvodáson, akkor alighanem a mindössze kétéves kisfiú is ki fogja verni a biztosítékot. Ő nem a nikotin rabja, viszont ordít, ha nem kap alkoholt.

2014.06.25 15:29ma.hu

Emlékeznek az indonéz kisfiúra, aki alig másfél éves volt, amikor rászokott a cigarettára? Eleinte még a család is bájosnak tartotta Aldi Rizal hisztijeit, amivel kikövetelte magának a felnőtteknél látott cigit, ám mire betöltötte a 2. születésnapját, már súlyos nikotinfüggőség alakult ki nála, képes volt akár napi 40 szálat is elszívni a bűzölgő rúdból. Bár a legutóbbi hírek szerint sikerült leszoknia a lassan 6 évessé cseperedő fiúcskának a szenvedélyéről, most egy hozzá hasonló eset borzolta fel újra a gyermekkori függőségek állóvizét.

Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Ezúttal egy kínai gyermek került az érdeklődés középpontjába, aki ugyancsak 2 éves, de függősége másfelé irányul: ő az alkoholért bolondul, és ha nem kaphatja meg, addig üvölt, míg családja megunja és a kezébe nyomja a sört vagy a bort. Cheng Cheng csak 10 hónapos volt, amikor először megismerkedett az alkohol mámoros ízével: csöppnyi kezével az apjánál lévő borospohár után nyúlt, mire az apa viccből belemártott az italba egy evőpálcát és megengedte a pelenkás gyereknek, hogy lenyalogassa. "Már akkor sejtettük, hogy ez a gyerek rengeteget fog inni, ha egyszer felnő" - jegyezte meg a fiúcska nagynénje.

Az első nyalásnyi bor annyira a kedvére volt, hogy utána valahányszor meglátta valakinek a kezében az üveget, hangos sírással követelte ki magának az italt. Ráadásul teljesen mindegy a számára, hogy bor vagy sör, jöhet bármi. Néhány nappal ezelőtt Cheng Cheng apja épp sört ivott, és meg akarta kínálni a fiát is, ám ő egy korty helyett az egész üveggel lehúzta - tudta meg a NY Daily News a nagynéni beszámolójából. Állítólag ez volt az utolsó csepp a pohárban, szó szerint, mert a család végre elhatározta, hogy nem lágyul el, akármennyire is sírjon a gyerek: nem engedik neki, hogy alkoholt igyon.

Hogy kitartottak-e az elhatározásuk mellett, vagy hogy mennyire elszántak, arról nincs hír.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.