Abszurd baleset a trambulinon

Pereli a kórházat, mert nem húzták ki a térdéből a fogakat

Elírásnak tűnhet első ránézésre, pedig semmi hiba nincs: a férfinak tényleg a térdéből kellett volna kihúzni a fogakat, ráadásul mindjárt hármat is, de a kórház nem törődött vele, ezért most pert indított.

2014.10.17 12:00ma.hu

A vígjátékírók a fél karjukat is odaadnák annak a balesetnek az ötletéért, ami abszurd módon mégsem valamelyik kollégájuk fejéből pattant ki, hanem a való élet produkálta. Talán csak a főszereplő nem tartja annyira viccesnek, mint amilyennek kívülről nézve látszik - főleg azután, hogy a következmények már nem illenek annyira egy bohózatba, mint az a félresiklott mókázás.

Az eset még márciusban történt, amikor a 29 éves Daniel Rigby az otthoni trambulinján feküdt és épp az iPadjén játszott, de felbukkant a legjobb barátja, Peter Walsh, és meg akarta tréfálni a cimboráját: ráugrott Rigbyre. Ő erre ösztönösen felrántotta a lábát, de ezzel a mozdulattal pont beletérdelt Walsh arcába, aki abban a pillanatban elájult. Mintegy egy percig volt eszméletlen, és ahogy Rigby ránézett, látta, hogy vér folyik a szájából, és három foga hiányzott. "Azt gondoltam, elég rossz a helyzet. Megpróbáltam felállni, de összecsuklott a lábam" - meséli Daniel.

Fotó: freedigitalphotos.net/cooldesign

Nagy nehezen sikerült egy taxit hívniuk, úgy jutottak el az angliai Croydon város kórházába, és nagyjából el is látták mindkettejüket, de tényleg csak nagyjából, mert Rigby most azt állítja, hogy az ügyeletes orvos nem vette észre, hogy barátja három hiányzó foga az ő térdében van. "Megröntgenezett, és azt mondta, csak lepattant egy kis csontszilánk, de nem kell aggódni. Két öltéssel összevarrták a sebet, majd elküldtek" - mondja a férfi. A barátja házába ment, ahol Walsh házvezetőnője megvizsgálta a sebet, és azt mondta, szerinte ez kezd elfertőződni, ezért jobban tenné, ha visszamenne a kórházba.

Daniel azonban úgy döntött, inkább a tootingi Szent György Kórház baleseti sürgősségi osztályát keresi fel, ahol a seb felnyitása után kiderült, hogy a fogak beágyazódtak a térdébe. Daniel azóta frusztráltnak érzi magát, ha rövidnadrágot kell vennie vagy úszni megy, ezért most úgy döntött, felfogad egy ügyvédet és pert indít az őt először ellátó kórház ellen, amelynek orvosa nem vette észre, hogy nem csontszilánkok vannak a röntgenfelvételen, hanem fogak.

A kórház egyelőre az orvosi titoktartásra hivatkozva nem nyilatkozott az ügyben, csupán annyit közölt a szóvivő, hogy ők felhívták Rigby figyelmét, hogy keresse fel őket újra, ha romlana az állapota, amit viszont a férfi nem tett meg. Az állványozóként dolgozó férfi, aki hamarosan apa lesz, most attól fél, hogy a karrierjére is kihatással lesz a baleset, a térde ugyanis tavasz óta teljesen megmerevedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.