Az orvosokat is meglepte a fura fog

Orrába nőtt a foga, az orrvérzés buktatta le

Megelégelte az évek óta újra meg újra visszatérő orrvérzést, ezért orvosohoz fordult a férfi. Az eredmény még a szakembereket is meglepte: egy fog volt a bűnös - benne az orrában!

2014.08.11 14:29ma.hu
Fotó: American Journal of Case Reports

Igencsak meglepődött a szaúd-arábiai férfi, akinek már elege volt a három éve tartó állandó orrvérzésekből és végül orvoshoz fordult a bajával. Ám nemcsak őt érte meglepetés, az orvosok is csodálkozva fedezték fel a 22 éves, meg nem nevezett beteg röntgenképén, hogy az orrában egy szemfog nőtt, az irritálja állandóan az orr belső felületét, ami a vérzéseket okozta - jelent meg az American Journal of Case Reports című szaklapban.

A dhahrani egészségügyi központ orvosait legfőképp azért döbbentette meg az orrba nőtt fog, mert a férfinak egyébként szinte tökéletes volt a fogsora. A tanulmány egyik szerzője, Dr. John Hellstein szerint rendkívül ritka, hogy a metszőfogak mellett egy extra fog is kifejlődik, és az felfelé kezd növekedni. A férfi érzéstelenítőt kapott és a fogat sikeresen eltávolították - számoltak be az orvosok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.