Nem tudott rendesen regisztrálni a Facebookon

Hazudnia kellett a koráról: Zuckerberg nem ismeri a 114 éveseket

Problémái adódtak az idős nőnek a regisztrációnál, amikor szeretett volna belépni a Facebookra, de nem neki gyűlt meg a baja a technikával, hanem az oldal akadt ki a korától.

2014.10.13 20:00ma.hu

Anna Stoehr sosem hitte volna, hogy vénségére hazudni kényszerül majd, de mégis így lett: több évvel kellett fiatalabbnak hazudnia magát, amikor a 114. születésnapja előestéjén úgy döntött, ideje bejelentkeznie neki is a Facebookra. Egészen addig nem volt semmi gond, míg el nem jutott addig a pontig, hogy meg kellett adnia a születési adatait, ám ekkor akárhogy próbálta lejjebb gördíteni az évszámokat, 1905-nél megállt a sor - márpedig Stoehr asszony pontosan 1900-ban született. Úgy látszik, Mark Zuckerberg és csapata erre az eshetőségre egyáltalán nem számított.

Aztán "ha már lúd, legyen kövér" alapon Anna úgy döntött, inkább biztosra megy és nem kockáztatja meg azt, hogy jövőre kidobja őt a közösségi oldal, mert már az 1905-ös születési évet sem fogja elhinni: ha már úgyis hazudnia kell, akkor jó nagyot lódított, és nem 5, hanem 15 évvel fiatalabbnak írta be magát - adta hírül a Metro című brit lap. Persze ha a szellemi frissességét nézzük, Anna még a 99 évből is jócskán letagadhatna. A technológia vívmányaiba akkor szeretett bele, amikor összebarátkozott Joseph Ramireza üzletkötővel, a férfi egy telefont adott el Anna 85 éves fiának, Harlannak. Ezzel indult el a baráti kapcsolat közöttük, Joseph meglátogatta a minnesotai asszonyt a bentlakásos otthonában, és megmutatta neki, mit tud az internet.

Az idős nőt azóta ki sem lehet robbantani a világháló mellől, ideje nagy részét a Facebookon tölti, ahol a családjával és a barátaival cseverészik, most pedig barátja segítségével - akinek koráról nem szólnak a beszámolók - azt üzente Zuckerbergnek, hogy "még mindig itt vagyok!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.