Esküvői képek hozták vissza az agysérülésből

Minden emlékét elvesztette, de a szerelem csodát tett

Amikor az agyvérzés egy ritka fajtája ledöntötte a lábáról a nőt, úgy tűnt, emlékei végleg elvesztek. Aztán a férje elővette a 3 hónappal korábbi esküvői fotókat és "kitapétázta" a kórházi szobát.

2014.10.07 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Tom Clare (Képünk illusztráció!)

Kis híján belehalt az agyvérzés egyik ritka fajtájába a 43 éves nő, de miután magához tért, akkor jött a második megrázkódtatás: kiderült, hogy minden emlékét elveszítette. A jellemzően középkorú embereket érintő, szélütés okozta agyvérzés után úgy tűnt, Tunicia Hall nemcsak pár kisebb dologra nem emlékszik, de még a hozzátartozóit sem ismerte fel. Férje, az 50 éves Raleigh akkor döbbent rá ennek a súlyosságára, amikor egy napon a nő ránézett és azt kérdezte: "mi házasok vagyunk?"

"Úgy éreztem, mintha elvesztettem volna őt" - mondta a férfi, aki már 30 éve ismerte a feleségét, mégis csupán pár héttel korábbam mondták ki egymásnak a boldogító igent. Mivel úgy gondolta, hogy az volt mindkettejük számára az életük legboldogabb napja, elhatározta, hogy az esküvő emlékével fogja visszahozni felesége memóriáját. Fogta a fotókat és telerakta velük a felesége kórtermének a falát, miközben arra gondolt, bármit megtenne, hogy visszahozza a nőt. Tunicia heteket töltött a Long Island-i kórház intenzív osztályán, majd a házasságkötésük három hónapos fordulóját rendhagyó módon a kórteremben ünnepelték meg.

A nő látta magát a képeken, és elkezdte kérdezgetni a mellette álló, számára továbbra is idegen férfit, hogy mikor házasodtak össze. "Látott valamit, és azt hiszem, hogy az a remény volt" - mondta Raleigh, aki készséggel mesélt feleségének a szerelmükről. És az asszony emlékei apránként visszatértek, a kezelőorvos, Michael Phelps pedig mindössze annyit mondott rá: a betegek családja legalább olyan fontos szerepet tölt be az efféle csodaszámba menő gyógyulásokban, mint amit az orvostudomány hozzá tud tenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.