Egy hónapot töltött a börtönben

Drogozásért tartóztatták le, pedig csak éhes volt

Ártatlanul zártak börtönbe egy nőt a rendőrök, egy teljes hónapba telt, mire sikerült meggyőzni a nyomozókat arról, hogy csúnyán melléfogtak: nem kábítószerhez használta a nő a kanalat.

2014.10.01 18:00ma.hu
Sose hagyjanak fémkanalat az autóban! (Fotó: freedigitalphotos.net/Maggie Smith - Képünk illusztráció!)

Kábítószer-fogyasztással vádolták a nőt és egy teljes hónapig börtönben tartották, mire kiderült, hogy a rendőrség ezúttal súlyosan melléfogott, Ashley Gabrielle Huff valójában csak nagyon éhes volt. A floridai rendőrök júliusban tartóztatták le a 23 éves nőt, nem sokkal azután, hogy találtak egy fémkanalat abban az autóban, amelynek korábban utasa volt, és egy kiürült konzervdoboz is ott maradt a kocsiban. Ebből a két tárgyból a rendőrök rögtön arra a következtetésre jutottak, hogy metamfetamint olvasztott benne a gyanúsított, és ez már elegendő ok volt a letartóztatására.

Noha Huff kisasszony mindvégig kitartóan bizonygatta az ártatlanságát, az csak azután nyert bizonyítást, miután elkészültek a laboreredmények - csakhogy addigra már lezajlott a bírósági tárgyalás is, és elkezdődött a börtönbüntetése, ami egy egész hónapig tartott. A tesztek során azt vizsgálták a szakemberek, hogy milyen anyagmaradványok vannak a kanálon és a konzervdobozban, de akármennyire is igyekeztek kimutatni a kristályos drogot, csak némi spagetti-alapanyagot és szószt találtak a "bűnjeleken". Ashley, akinek a neve korábban nem jelent meg a bűnügyi nyilvántartásban, néhány napja szabadult.

Az őt ért megpróbáltatások ellenére nem kíván tovább foglalkozni az üggyel, beérte egy bocsánatkéréssel a rendőrség részéről - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.