Medve támadta meg a szarvasvadászt

Szerepcsere: Préda lett a vadászból

Csak egy íj és néhány nyílvessző volt a vadásznál, aki szarvaslesre ment az erdőbe, de kisvártatva már ő volt az, aki menekülni kényszerült: egy medve támadt rá.

2014.09.09 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Hal Brindley

Üldözött préda lett a szarvasvadászból, miután egy medve kifigyelte őt és úgy döntött, megvédi a többi erdei állatot. A 61 éves Jerry Hause a Washington állam délnyugati részén fekvő Longview város közelében kerekedett fel, hogy egy íjjal és néhány nyíllal szarvasra vadásszon, de az egyik pihenője közben váratlanul egy medve bukkant fel a közelében, és kezdetét vette a gyilkos hajsza.

"Nem volt időm, hogy használjam az íjam" - magyarázta a férfi, bár valószínűleg akkor sem lettek volna sokkal jobbak az esélyei, ha kilőheti a nyílvesszőt. Bár korának betudhatóan már nem mozog olyan ruganyosan és fürgén, mint egy huszonéves ifjonc, ám Hause ezúttal mindent beleadva rohant, míg sikerült egy megfelelő fát találnia és arra szédítő sebességgel felkapaszkodnia. Az egyetlen baj csak az volt, hogy a medvék ugyancsak jól másznak fára, ezért a támadó követte Hause-t a fára is és beleharapott a bal lábába.

A férfi végső kétségbeesésében a másik lábával belerúgott a vad orrába, és a jelek szerint ez jó döntés volt, mert a medve nem kezdett még intenzívebb támadásba, hanem inkább eloldalgott onnan. Amikor a megtámadott szarvasvadász úgy gondolta, már kellő távolságban van a medve, lemászott a fáról és bár a lábán lévő sérülés elég nagy fájdalmakat okozott neki, képes volt addig gyalogolni, míg segítséget tudott kérni. A kórházban szúrt sebek és karmolásnyomok miatt kellett ellátni, most már az otthonában lábadozik.

A vadászatot azonban nem akarja feladni, ezért most elhatározta, hogy amint felépül és újra ki tud menni az erdőbe, az íj mellé egy pisztolyt is bekészít, minden eshetőségre felkészülve - számolt be a News13 című online hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.