11 millióan nézték meg még életében

A világ legkedveltebb jegesmedvéje örökre velünk marad!

Emlékszik még Knutra, a berlini jegesmedvére, akit "kitagadott" az anyja?

2014.07.30 20:35MTI
Forrás: Wikipedia

Preparátumként látható Knut, a berlini állatkert egykori közönségkedvenc jegesmedvéje a német főváros természettudományi múzeumának kiállításán.

A preparálóművészeti tárlaton más állatkerti állatok és egy mesterségesen felépített korallzátony is látható.

A preparált jegesmedvét 2012 elején - állatvédők és Knut rajongóinak tiltakozása ellenére - több héten át láthatták már a látogatók az intézmény előcsarnokában. A Berlini Természettudományi Múzeum vezetősége szerint azóta elnémultak a tiltakozó hangok.

Knut, a berlini állatkert kedvence négyéves korában, 2011. március 19-én váratlanul összeesett a látogatók szeme láttára, majd medencéjébe zuhanva kimúlt.

Életének négy éve alatt Knut volt a berlini állatkert legnagyobb sztárja. Születésekor az anyja eltaszította magától, ezért a kölyköt az állatkert egyik gondozója nevelte. Több mint három évtized után ő volt a berlini állatkertben az első, fogságban született jegesmedvebocs, amely túlélte az újszülöttkort.

A vírusfertőzés miatt váratlanul bekövetkezett haláláig több mint 11 millióan látogatták meg a sztárjegesmedvét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.