Elkezdődött az őrültek felvonulása

X-Faktor: "Én nem gondoltam, hogy ilyesmi létezik!"

Hát persze, hogy rejtőzik pár csiszolatlan gyémánt is, de a meghallgatáson úgy tűnt, mintha lényegesen többen lennének az őrültek, és ezzel nemcsak a mentorok idegeit marcangolták.

2014.09.07 09:37ma.hu

Rendesen próbára tették a fél- és teljesen őrült jelentkezők a mentorok türelmét, az RTL Klub szerkesztői meg mintha úgy lettek volna vele, hogy szenvedjenek a nézők is, szóval ahogy az várható volt, kapott mindenki hideget-meleget az immár ötödik alkalommal útjára induló X-Faktor első meghallgatásán. Persze most is akadtak olyanok, akikre a négy mentor egyhangúlag mondott igent, de ugyanilyen egyetértésben szórták a nemeket is - jóval bőkezűbben, szerencsére.

Felejthető produkcióval érkezett például az Elvis-imitátor, aki a színpadra lépés előtt nagy mellénnyel magyarázta, hogy Elvist vagy jól szabad énekelni, vagy sehogy, a jelek szerint ezt saját magára nem tartotta érvényesnek, nem csoda, ha a végén meg is kérték a mentorok, hogy ha igazán tiszteli a Királyt, akkor ne énekeljen többet tőle semmit. Aztán ott volt az a versenyző, aki egészen megmagyarázhatatlan stílusú produkcióval próbálta meggyőzni a mentorokat a tehetségéről, de valamit nagyon benézhetett, mert nem elég, hogy nem volt tehetséges, még az ajtót is eltévesztette, bizonyára nem tudta, hogy nem gyújtogatókat keresnek, hanem énekeseket. Alföldi Róbert lemondóan csak annyit jegyzett meg, hogy Szergej bohócra emlékeztette, de ő legalább nem énekelt.

Aki bírja a horrort, annak mindenképp javasoljuk visszanézni a 70 éves Toncsika produkcióját: a bajuszos bácsi hosszú szőke műcopfokkal, egy szál alsónadrágban, és egy hatalmas úszógumival slattyogott be a színpadra, ja, és ne feledkezzünk meg a lábán lévő békatalpakról se. A nézőtéren ülők még magukhoz sem térhettek a döbbenettől, amikor Toncsika rákezdett a Pancsoló kislányra, ami tulajdonképp még jó is lehetett volna, a bácsit csupán a hangok és az ütem zavarta az eredeti slágerben. Ez volt az a pont, amikor a mentorok közt újoncnak számító Little G megjegyezte: "életemben nem képzeltem, hogy ilyen létezik", de Alföldi "megnyugtatta, hogy pedig igen.

"Toncsika" (Fotó: RTL Klub/X-Faktor)

Mások is voltak, akik arra bazíroztak, hogy a látványelemekkel elvonhatják a figyelmet a botrányos énektudásukról - pontosabban éneknemtudásukról -, a tetovált derekú hastáncos lány a mentorok nem kis riadalmára a nyakáit felkapta a szoknyáját, a harisnyát pedig a bugyijáig letolta, hogy jobban látszódjon a mozgása, egy másik jelentkező pedig Jackson jellegzetes mozdulataival próbálta színesebbé tenni az előadását, miközben a fülében szóló "sráctól" - Caramel - várt ihletet, de hiába számolt be kétszer is a technikusoknak, a mentorok csak a szám címét tudták neki ismételni: "menned kell".

Vidám színfoltjai is voltak az első válogatónak, mint például a Mulatós Fiúk, akiktől a borzalmas produkciójuk félbeszakítsa után Alföldi megkérdezte, vallják be, mennyiben fogadtak, hogy eljönnek ide, ők viszont bevallották, hogy semennyiben, csak "hülyeségből" jelentkeztek. Az elküldésük teljesen komoly volt, akárcsak az interneten már botrányhőssé vált "Mr. Forrónaci" becenevű Csányi Gábornak, és bizony a tavaly már egyszer elutasított Keyboard Kapitány is teljesen összetört, amikor ismét elutasítással ért véget a szereplése.

Tha Shurdas (Fotó: RTL Klub/X-Faktor)

De azért hogy jót is mondjunk, volt néhány ígéretes jelentkező, akiket a mentorok beszavaztak a Tábor fordulóba, velük a későbbiekben még biztosan találkozunk, de nem mondhatnánk, hogy nem lesz szükség náluk is némi imidzsváltásra. A Tha Shudras nevű, állításuk szerint idegen bolygóról érkezett félőrült fiúk a vártnál jobban énekeltek, rejtély, miért kellett ehhez egy abszolút igénytelen és idióta megjelenést villantani, ennél még  70-es évek legendás magyar sci-fi sorozata, a Pirx kapitány is jobban ki volt dolgozva a kávéfőzőből lett űrhajóval vagy a kenyereskosárból átalakított parabolaantennával.

A színpadról még le sem ért a Vajdaságból autóstoppal érkezett Kovács Anikó, amikor a mentorok már elkezdték tervezgetni, hogyan fogják őt megszabadítani a hatalmas szemüvegétől és a rengeteg masnitól, a Kottán Kívüliek nevű családi formációról pedig úgy tartották, hogy a dobosként jelen lévő apuka kirúgása után egész jó zenekar lehet belőle. A Spoon nevű, négy fiatal srácból álló formációtól Tóth Gabi teljesen beindult, aztán rezignáltan vette tudomásul, hogy a 19 és 20 éves srácok már nem az ő korosztálya, de nemcsak ekkor siratta a fiatalságát, hanem akkor is, amikor a 8 hónapja együtt lévő jegyespár, a Rosewood lépett színpadra - persze nemcsak az ifjúságuk és a szerelmük adott okot a továbbjutásukra.

Az első válogatót Ilyés Jenifer dalával zárták a szerkesztők, a lány nemcsak gyönyörű, de énekelni is nagyon tud, annyira, hogy a közönség a végén már állva hallgatta Celine Dion dalának előadását, ő az, akiről talán már most kijelenthetjük, hogy valami égbekiáltó nagy hülyeséget kell elkövetnie ahhoz, hogy ne masírozzon egyenesen az élő show-ig.

Naná, hogy kíváncsian várjuk, mi jöhet még ezután, mert egy hét múlva újabb válogatós produkciókkal folytatódik az X-Faktor!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.