Újra meg kell tartani a bécsi felvételit

Balhé a felvételin: a megoldókulcsot kapták meg a tesztlap helyett

Le kellett állítani a felvételi vizsgát a salzburgi egyetemen, mert alighogy kiosztották a tesztlapokat, máris kiderült, hogy rossz példányt sokszorosítottak: a megoldókulcs szerepelt a lapokon.

2014.09.05 11:07ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Ambro

Amikor a University of Salzburg reménybeli diákjai a kezükbe vették a felvételi tesztlapot a héten tartott vizsgán, megdöbbenve vették észre, hogy gyakorlatilag garantált a bejutásuk, mert a tesztet 100 százalékosra fogják teljesíteni. Nem véletlenül: a borítékban nem az eredeti feladatlapok lapultak, hanem azok, amelyeken be volt jelölve a javítást végző tanároknak a helyes válasz.

A felvételi vizsgát persze azonnal felfüggesztették, a 144 leendő pszichológushallgató pedig tovább izgulhat a felvételi vizsga miatt - bár így kaptak némi haladékot a még alaposabb felkészülésre is -, a jövő hónapban futhatnak neki újra az egyetemnek - tájékoztatott Paul Lengenfelder, az egyetem pszichológiai tanszékének vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.